Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

14 september geen kabelradio meer via Ziggo

Ziggo gaat in een rap tempo verder met het uitzetten van analoge kabelradio. Vanaf dinsdag 14 september kunnen klanten in de regio’s Amsterdam, Haarlem en Alkmaar uitsluitend nog digitaal naar de radio luisteren via Ziggo.

Begin deze maand zette Ziggo al het analoge radiosignaal in een groot deel van Noord-Holland uit. Nu volgen een aantal resterende gebieden. Het gaat om de regio Amsterdam, de Zaanstreek, Purmerend, Diemen, Haarlem en Alkmaar.

Met de aankondiging van de nieuwe gebieden houdt Ziggo flink vaart in de afschakeling. Diverse regio’s zijn de afgelopen maanden al afgeschakeld. Komende dinsdag (17 augustus) volgen de regio Den Haag en een groot deel van Flevoland, terwijl op 31 augustus het analoge signaal in de regio’s Arnhem/Apeldoorn, Amersfoort en Gorinchem uit gaat.

Volgens de kabelmaatschappij luistert op dit moment al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel.

Als alternatief kunnen luisteraars die nog analoog via de kabel radioluisteren overstappen op digitaal luisteren via hun mediabox of tv. Ook biedt Ziggo de Digitale radio ontvanger aan. Onlangs breidde Ziggo het ongecodeerde digitale radioaanbod al fors uit.

Andere opties zijn FM-ether, internet of DAB+. [Radio.NL]