Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

143 nieuwe coronabesmettingen in regio Alkmaar opgedoken

In de regio Alkmaar zijn dinsdag 143 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er zestien minder dan een dag eerder. Ook is er een nieuwe ziekenhuisopname gemeld.

De ziekenhuispatiënt betreft een inwoner van Heerhugowaard. De (andere) positief geteste personen zijn zestig mensen uit de gemeente Alkmaar, 26 uit Heiloo, achttien uit Bergen, zestien uit Castricum, veertien uit Heerhugowaard en negen uit Langedijk.

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Deltavariant

De oplopende besmettingscijfers zijn vermoedelijk te wijten aan de delta- of Indiase variant, die in opmars is. Dat het coronavirus weer aardig huishoudt, heeft tot gevolg dat het risiconiveau in Noord-Holland Noord is opgeschaald van zorgelijk naar ernstig.

In West-Friesland zijn 48 nieuwe besmettingen opgedoken, in de Noordkop 22. De teller sinds de uitbraak medio maart vorig jaar in Noord-Holland Noord komt daarmee op 66.474 mensen die corona hebben gehad of hebben.

Pandemie

Het aantal ziekenhuisopnames van inwoners uit deze regio sinds het begin van de pandemie komt, met een erbij, op 774 tot dusverre. Er zijn geen nieuwe overledenen gemeld, dus dat totaal blijft op vijfhonderd staan.

Bron: NHD