Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

Aantal coronabesmettingen gaat razendsnel omhoog: Evenementen mogelijk afgeblazen en clubs en discotheken mogelijk dicht

Gisteren kwam het RIVM met ruim 3600 nieuwe besmettingen, vandaag is dat alweer opgelopen naar ruim 5000. Het OMT. moet daarom een spoedadvies aan het kabinet geven over welke maatregelen er moeten worden genomen.

Bronnen rondom het kabinet laten weten dat het kabinet vandaag vrijwel zeker gaat besluiten dat discotheken dicht moeten en meerdaagse evenementen zoals kermissen, worden afgeblazen. Ook zijn er minder strenge maatregelen zoals extra toezicht en handhaving bij 1 daagse evenementen.

Door de sterk oplopende besmettingsgevallen gaat het ECDC, het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, volgende week met vrij grote zekerheid voor Nederland weer code rood, en als het aantal besmettingen nog sneller gaan stijgen, mogelijk code diep rood of zelfs code zwart gaat uitroepen wat betekend dat vakantiegangers Nederland moeten mijden en Nederlanders niet welkom zijn in het buitenland.  Op dit moment is Nederland nog code groen-geel.

Ook in West-Friesland zijn er vandaag weer nieuwe besmettingsgevallen gemeld door het RIVM, stonde het aantal langere tijd op nul, de afgelopen 24 uur zijn 32 inwoners van West-Friesland positief getest op het Covid-19 virus.