Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

AED’s in Heiloo krijgen pincode

In de gemeente Heiloo zijn op een aantal plaatsen AED’s opgehangen. De kasten van de AED’s worden in de komende weken door een onderhoudsbedrijf vernieuwd. De nieuwe kasten hebben een pincode. De AED’s zijn aangesloten op het reanimatie oproepsysteem HartslagNU.

HartslagNu is een uniek reanimatie oproepsysteem in Nederland. Het is een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Dit zijn burgerhulpverleners. Ook AED’s zijn in het oproepsysteem aangemeld, zodat snel duidelijk is welke AED beschikbaar is in de buurt van het slachtoffer.

Bij een 112 melding van een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep via hun mobiele telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of ze eerst een AED moeten ophalen of direct naar het slachtoffer moeten gaan.  Ook staat in de oproep wat de pincode is. Zij starten de reanimatie en gebruiken indien mogelijk een AED en wachten totdat het ambulancepersoneel het overneemt.