Komende dagen herfstachtig weer met veel regen en veel wind

Vanmiddag wordt het op steeds meer plaatsen droog en laat de zon zich regelmatig even zien. Alleen in het zuidwesten en westen blijft nog een lokale bui vallen. Er staat een stevige wind, soms hard aan zee, maar deze neemt later vanmiddag geleidelijk iets in kracht af. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 15.

Vanavond staat er vooral aan de kust nog een stevige wind, lokaal mogelijk zelfs even stormachtig, 8 Beaufort. In het binnenland is de wind dan afgezwakt naar zwak tot matig. Er komen brede opklaringen voor, al neemt in de loop van de avond vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Vannacht kunnen er een enkele bui vallen, met voorkeur voor de zuidwestelijke helft van het land. De temperatuur daalt naar minima van 8 graden in het noordoosten tot 12 graden langs de westkust.

Morgen trekken er buien van west naar oost over het land. Boven land nemen de buien wel in activiteit af, waardoor de meeste buien voor het westen zijn en in het oosten ook af en toe wat ruimte is voor de zon. Er staat een meest matige tot vrij krachtige wind. De temperatuur stijgt naar 14 à 15 graden.

Ook na morgen blijft het wisselvallig. De restanten van storm Alex komen als lagedrukgebied boven de Britse Eilanden te liggen en daar hebben we nog de hele week mee te maken. Nazomerweer blijft dus ver weg. Soms trekken storingen over het land en deze gaan gepaard met buien of enige tijd regen. Af en toe kan het dus even goed plenzen een tijdje regenachtig zijn, maar er zijn ook zeker droge dagdelen waarbij de zon tevoorschijn komt. Vooral wat dieper het binnenland in valt het soms mee met de wisselvalligheid. In de kustgebieden is er bij buien ook kans op onweer. Van tijd tot tijd waait er ook een stevige zuidwestenwind. De temperatuur schommelt rond 15 graden en dat is normaal voor begin oktober.

Bron: Weer.NL