Nog één keer genieten op het 1500m2 Terrasfalt bij HAL25 in Alkmaar

Na drie mooie zomermaanden met een veelzijdige en succesvolle terrasprogrammering, wordt het grootste terras van Alkmaar opgeruimd en ruimte gemaakt voor nieuwe plannen bij HAL 25. Op 26 september, de laatste dag dat het 1500 vierkante meter-terras open is, organiseert HAL 25 een feestelijke afsluiter met live muziek, woordkunst-muziekjam en elektro-jamsessie De Broeikas. De entree is gratis. HAL 25 voldoet met de afsluiter aan alle coronamaatregelen, maar laat de sluiting van het terras niet onopgemerkt voorbijgaan en organiseert daarom nog één keer een feestje met bezoekers die nog één keer van het terras willen genieten.


Net als de afgelopen maanden gaat het terras om 14.00 uur open. Er is een binnen- en buitenterras met eten, drinken en muziek. Om 16.00 uur speelt de band Alfon Oekie live. Het optreden is gelijk de release van het nieuwe album ‘Alles Draait’. Alfon Oekie is met weinig te vergelijken, maar de muziek heeft invloeden uit folk, wereldmuziek en alternatieve Nederlandse pop.


Jamsessies à la HAL 25
Collectief Bezembende, opgericht door dichteres De Nachtvlinder en ontstaan tijdens Alkmaars Eigenste Festival in Podium Victorie, bestormt het podium met een woordkunstmuziekjam. Diverse dichters, spoken word-artiesten en woordkunstenaars dragen teksten voor terwijl muzikanten en beatmakers erop inhaken. Het woordgestoei transformeert langzaam naar ‘elektro-gebroei’ en gaat over in De Broeikas. Dit concept is een aantal jaar geleden ontstaan en vormt een jamsessie met elektro-muziek als basis. De uitkomst is onbepaald en iedereen kan bijdragen met muziek, kunst, theater, creatieve teksten en alles wat er tussen valt. Uiteindelijk vormen de jamsessies altijd één grote explosie aan creativiteit, experiment, muziek en kunst. Dit keer natuurlijk geheel coronaproof.
De Zitclub sluit af met GeenRadio en dj’s DNS en Deja-Vu.

Praktische informatie
Datum: 26 september van 14.00 tot 01.00 uur
HAL 25, Pettemerstraat 15
Entree is gratis

HAL dicht, opening: 8 oktober
Na 26 september gaat HAL 25 tijdelijk even dicht, maar gaat op 8 oktober weer open met Vrijstaat: een bijzondere Alkmaars Ontzet-belevenis.
20 september: Milou Mignon
Vóórdat de poorten van het terras dichtgaan is HAL 25 nog open met een diverse programmering. Aanstaande zondag 20 september is er live muziek van Milou Mignon. Ze maakt liedjes als eigentijdse muziekdoosjes à la Spinvis, Edith Piaf en de sprookjes van Hans Christian Andersen.