Zwaaien voor een glimlach

Het steunpunt Eenzaamheid Bergen start, in navolging van het landelijk initiatief, de actie ‘Zwaaien voor een glimlach’ in de Week tegen eenzaamheid van 1 tot 8 oktober. Heel veel gekleurde zwaaihandjes in verschillende vormen en kleuren door Bergen heen nodigen uit elkaar te groeten. Een simpele groet laat je glimlachen. Je ervaart vaker gezellige momenten en je hebt even contact met anderen, van jong tot oud.

Overal waar een zwaaiende hand op de stoep is getekend of een papieren zwaaihand op het raam hangt kun je zwaaien. We hebben allemaal contact nodig en zo’n klein gebaar als een vriendelijke zwaai naar een buurgenoot doet goed. Zeker gezien de beperkingen in sociale contacten door COVID 19 is elk contact op afstand van belang. Met iets kleins als zwaaien kun je al iets betekenen voor een ander! 

Het Sociaal Team Bergen heeft in samenwerking met de bibliotheek Bergen een extra WIN-actie voor de 3 mooist ingekleurde handjes.

Wil je meedoen? 

Haal dan de kleurplaat voor een handje op in de bibliotheek van Bergen (Dreef 1, Bergen). Maak iets moois van het handje (kleuren, verven, met propjes crêpepapier invullen, o.i.d.) en lever je handje in de week tegen eenzaamheid (van 1-8 oktober) in, in de bibliotheek, voorzien van je naam en telefoonnummer. En maak kans op een leuke prijs. Leeftijd maakt niet uit. 

Er hangen de komende tijd ook  versierde handjes in de wijk bij mensen die het leuk vindt dat er naar hem of haar gezwaaid wordt.

Wil je de zwaaiwandelroute of de zwaaifietsroute lopen of fietsen? De zwaairoutes zijn te downloaden op Welzijn Bergen of Steunpunt Eenzaamheid.