Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

bijzondere premières in HAL 25 deze vrijdag 20/8!

Op vrijdag 20 augustus presenteert Milou Mignon in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis haar concertreeks 3×3=9 in HAL 25 Alkmaar.

In concert- en podcastreeks 3 x 3 = 9 onderzoekt Milou Mignon het lied in al haar gedaantes. Hiervoor ontmoet ze andere liedmakers en performers en reist ze het hele land door. Milou Mignon gaat met hen in gesprek én in duet over verscheidene thema’s. Zoals het lied als protest, als medicijn, traditie, identiteit en entertainment. 

Op 25, 26 en 27 augustus vindt de première van de liveshows plaats in de Roode Bioscoop van Amsterdam. Drie dagen staat het theater in het teken van het lied en geheimen, het lied en symbiose, en het lied en erotiek. De voorpremière van de liveshow is op 20 augustus in broedplaats HAL 25 in Alkmaar.

In het nieuwe 3 x 3 = 9 drieluik komen alle passies van Milou samen: haar gevoel voor taal en melodie, interview, engagement, arrangement en songwriting, vormgeving en performance. In de drieluik laat Milou zich leiden door haar nieuwsgierigheid, fantasie en bovenal: liefde voor het lied.

Erotiek 

De voorstellingen op 20 augustus in HAL 25 en 27 augustus in de Roode bioscoop Amsterdam staan in het teken van het erotische lied. Van haar ongemak, tot haar tederheid en magnetisme. Wat maakt een lied erotisch? Hoe vind je als (lied)maker en performer jouw authentieke erotiek? Milou stelt het publiek voor aan MC Annelies Verhelst en burlesquedanseres Fae Fortune en deelt verhalen van andere krachtige en integere performers. Kortom: een avond vol dans, muziek en (erotische) verhalen.

PEESHOW

Het eerste optreden op 20 augustus is in het Peeshow Theater van broedplaats HAL 25 in Alkmaar. Dertig door verschillende kunstenaars omgetoverde bouwtoiletten omcirkelen een groot, ronddraaiend podium waar artiesten in 360° optreden. Het publiek kijkt vanuit de privécabine naar de voorstelling.

Voorprogramma HAL 25: 072doc

Voorafgaand aan de voorstelling in de PEESHOW wordt de korte film Altaar voor de Aarde vertoond, van de jonge filmmaker Rashel van der Schaaf. Hierin verdiept ze zich in het onderwerp ‘rouwbaarheid van de aarde’. Als filmmaker neemt ze je mee in haar zoektocht naar hoe we om kunnen gaan met alle frustraties rondom klimaatverandering. Elk mens gaat verschillend om met de dreiging die klimaatverandering voor ons vormt. Sommige worden activistisch, anderen negeren het probleem en velen voelen zich simpelweg machteloos. Volgens de klimaatpsychologen is ons proces rondom klimaatverandering vergelijkbaar met een rouwproces.

072doc is een nieuw project van en voor Alkmaarse filmmakers In dit project maken jonge filmtalenten korte, journalistieke documentaires over urgente, actuele thema’s.

Meer info en Tickets over de avond in HAL 25 zijn te verkrijgen via: www.hal25.nl

“Dit project wordt geproduceerd door Paradiso Melkweg Productiehuis en wordt gefinancierd door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en Norma Fonds.”