Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

Blosse KidsRun in Heerhugowaard City run gaat door op 3 september 2021

Vrijdag 3 september zal de zesde editie van de Heerhugowaardse ’Cityrun by Night’ plaatsvinden met als onderdeel daarvan de Blosse KidsRun!
Op deze datum dal de run van 2020 uiteindelijk gelopen gaan worden. 

Het hardloopevenement wat in 2020 werd afgelast vanwege Covid-19 kan nu eindelijk plaatsvinden. Zo’n anderhalf jaar geleden was het de bedoeling om met 3000 man door de straten van Heerhugowaard te rennen en samen invulling te geven aan het grootste sportieve evenement van onze ‘stad van kansen’. Helaas kon de run vanwege corona niet doorgaan. Hiermee zijn de deelnemers teleurgesteld, maar ook zeker het goede doel Stichting Kanz. De organiserende Juniorkamer wilden hen helpen, door met de opbrengsten van de run, een bijdrage te leveren aan het realiseren van een logeerhuis voor kinderen met een meervoudig handicap.

Nieuwe datum!
Maar er is goed nieuws! Anderhalf jaar na dato ziet het er naar uit dat de Cityrun 2020 alsnog plaats kan vinden en wel op 3 september 2021. De organisatie gaat alles uit de kast trekken om er een geweldig evenement van te maken!
De inschrijvingen van 2020 zijn nog steeds geldig*, zien we je op vrijdag 3 september in het startvak?

Kidsrun:
Omdat de afstand voor de kidsrun afhankelijk is van de leeftijd, zullen de lopers die door hun leeftijd in aanmerking komen voor een andere afstand, omgezet worden. Dit geldt voor de volgende leeftijden:
• Kinderen die op de dag van de run 8 jaar of ouder zijn, worden omgezet van de 600 meter naar de 1100 meter.
• Kinderen die op de dag van de run 12 jaar of ouder zijn, worden omgezet van de 1100 meter naar de 5.5km. Hier zitten geen extra kosten aan!
Ben je het niet eens bent met de omzetting van de afstand, stuur dan uiterlijk 01-08-2021 een mail naar: kidsrun@hhwcityrun.nl. Graag gemotiveerd waarom u vindt dat dit aangepast moet worden.
Groepsinschrijvingen Kidsrun:
De meeste groepsinschrijvingen zijn vanuit een schoolklas of sportclub gedaan. De groepen die zich voor de run van 20 april 2020 hebben ingeschreven, kunnen natuurlijk gewoon samen lopen. Wat het wel lastig maakt is dat kinderen uit een groep 8 op het moment van inschrijving in 2020 op de nieuwe datum van het evenement in de tweede klas van de middelbare school zitten. Dat geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld (sport)teams. De groepen die zich destijds gezamenlijk hebben ingeschreven zijn zelf verantwoordelijk om te kijken of de groepen nog (deels) gecreëerd kunnen worden. Natuurlijk blijft het startbewijs wel gewoon staan.

Corona protocol:
De organisatie is in gesprek met de gemeente en overheden. Zij zullen, indien vereist of van toepassing, een Corona protocol presenteren.
Heb je je ingeschreven in 2020? Hou je mailbox goed in de gaten, want je ontvangt binnenkort een mail met daarin een link naar je inschrijving die je kunt beheren. Volg de facebookpagina of check regelmatig de website om op de hoogte te blijven.
Stay healthy, stay safe en gebruik de komende maanden om te trainen voor een top tijd!