Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Brutale insluipers eisen geld van bewoner in Heerhugowaard

Op donderdag 8 april omstreeks 5.50 uur heeft er een brutale insluiping aan de Meidoornlaan in Heerhugowaard plaatsgevonden. De bewoner was op dat moment thuis en trof de verdachten, vier personen tussen de 13 en 17 jaar, aan in zijn woning. De verdachten zijn, na het eisen van geld, gevlucht. De recherche doet onderzoek naar de zaak.

Voorkom insluiping
Insluiping is een gelegenheidsdelict en ‘gelegenheid maakt de dief’. Een insluiper maakt gebruik van openstaande ramen of deuren op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping door op een aanbouw, schuurdak of op andere manier omhoog te klimmen (regenpijp of ladder).

Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u alles afsluit als u weg gaat. Bent u thuis? Sluit dan openstaande ramen en deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers ‘onaantrekkelijk’. Een handtas, video-/foto-/audioapparatuur, smartphone of laptop in het zicht trekt de aandacht van een insluiper. Ook autosleutels die van buitenaf zichtbaar op het kastje in de hal liggen, kunnen maken dat een insluiper probeert binnen te komen.

Als u zelf preventiemaatregelen treft, heeft u tot 90% minder kans op een woninginbraak. Het gebruik van verlichting, zowel binnen als bij de deuren die toegang geven tot de woning, helpt ook. Wij adviseren u dan ook om tijdschakelaars op uw lampen aan te sluiten. Zorg dat de verlichting aan- en uitgaat op wisselende tijdstippen en in wisselende vertrekken. Ook goed hang- en sluitwerk is belangrijk.

Meer tips vindt u op politie.nl onderwerp ‘Woninginbraak’.