Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

DE KRANTENVERKOPER EN DE ‘KNUFFELDIEF’

Onder de categorie gelegenheidsdieven willen wij uw aandacht vragen voor het volgende:

Er zijn ‘knuffeldieven’ actief in onze regio. Worden er dan knuffels gestolen? Nee, wij hebben het hier over daders die door middel van een babbeltruc sieraden proberen te stelen. Vooral ouderen worden slachtoffer van deze daders. De daders vragen om een gunst, bijvoorbeeld naar de weg. Uit blijk van dank voor de verkregen informatie geven zij een ketting. Zij hangen de ketting zelf om en omhelzen de persoon vervolgens. Bij de omhelzing stelen zij de sierraden van het slachtoffer. De omgehangen ketting blijkt niets waard te zijn.

Een andere vorm van diefstal gebeurt door daders die zich voor doen als krantenverkoper. De krantenverkoper probeert woningen te betreden. Als een deur open blijkt te staan kan de dader zijn slag slaan. Wordt hij gezien? Dan maakt hij de potentiële slachtoffers duidelijk dat hij alleen een krant wilde verkopen. Sluit uw woning daarom altijd goed af.

Wees alert wanneer u aangesproken wordt door vreemden. Bescherm ouderen in uw omgeving en bespreek deze wijzen van diefstal met hen.