Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Een nieuwkomer in Heerhugowaard, meer aandacht voor politiemeldingen

Op het moment dat je verhuist en als nieuwkomer in welke gemeente dan ook komt te wonen, dan zul je altijd even aan je nieuwe woonplaats moeten wennen. Om dit gewenningsproces een beetje te bevorderen is het slim om je een beetje te verdiepen in ontwikkelingen die in je nieuwe gemeente spelen. Zeker in relatief bescheiden gemeenten als Heerhugowaard geldt dit. Aan te raden is dat je dan ook af en toe kijkt naar nieuwe politiemeldingen in Heerhugowaard. Dit laatste zou je vooral uit praktische overwegingen doen, al kan het zijn dat deze meldingen ook invloed hebben op je eigen veiligheid. Afijn, in de volgende alinea’s beschrijven we drie redenen waarom je plaatselijke Politiemeldingen Heerhugowaard zou moeten volgen.

Onbruikbare wegen en spoorlijnen
Een groot deel van de Nederlanders beschikt over minimaal één auto en gebruikt daarmee veelvuldig de wegen in de gemeente en omringende regio’s. Andere mensen maken volop gebruik van openbaar vervoersmogelijkheden zoals de bus en de trein. Bij al dit drukke verkeer gaat er jammer genoeg wel eens iets mis. Of met andere woorden: soms gebeuren er ongelukken, vooral op de autowegen. Als dit het geval is, is dat uiteraard in de eerste plaats triest en ingrijpend voor de directe betrokkenen. Maar voor de omwonenden is dit ook relevant nieuws, omdat als gevolg van een ongeluk bepaalde wegen soms een tijdje worden afgesloten. Vanzelfsprekend kan dit ook gelden voor spoorlijnen die soms tijdelijk niet kunnen worden gebruikt. Volg je de politiemeldingen actief, dan ben je hier tenminste van op de hoogte en kun je hierop inspelen.

Ontsnapte criminelen en overlast veroorzakende jeugd
Heeft de bovenstaande reden vooral praktische kanten, als er in jouw gemeente sprake is van overlast, dan heeft dit zelfs nog meer te betekenen. Vooral als er stelselmatig overlast wordt veroorzaakt door dezelfde groep mensen in dezelfde gemeente verschijnt dit vaak in het nieuws en bij de politiemeldingen. Deze meldingen helpen jou dan in ieder geval om op je hoede te zijn en bepaalde plekken misschien te mijden. Dit geldt zelfs nog meer wanneer de politie onverhoopt moet mededelen dat er een crimineel of tbs’er is ontsnapt en in je gemeente bivakkeert.

Uitrukkende brandweerwagens en ambulances
Waar je ook woont, in elke Nederlandse gemeente komt het soms voor: brandweerwagens moeten uitrukken om onder meer branden te blussen en ambulances moeten zich naar een plek spoeden om eerste hulp te verlenen of iemand op te halen en mee te nemen naar het ziekenhuis. Vervelende toestanden die nooit helemaal te voorkomen zijn, maar waarvan het wel goed is om op de hoogte te zijn, zeker als het bijvoorbeeld in je straat gebeurt.