Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Gluren bij Duurzame Buren

In de week van 20 juni organiseren de gemeenten uit regio Alkmaar een digitale duurzame huizenroute. Heb jij je woning verduurzaamd en wil je buurtgenoten daarover vertellen? Meld je dan aan voor het digitale evenement Gluren bij Duurzame Buren.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen we vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.

Gluren bij Duurzame Buren

In navolging van de succesvolle eerste editie van Gluren bij Duurzame Buren in Westfriesland volgt nu de Alkmaarse editie. In de week van 20 juni 2021 kunnen inwoners digitaal binnenkijken bij duurzame buren. Geheel coronaproof bezoeken we iedere dag een inwoner uit een andere gemeente. Met vooraf opgenomen rondleidingen en een live vragenuurtje nemen we kijkers mee door de duurzame woningen.

Wil je een indruk krijgen van de editie uit Westfriesland? Bekijk dan hier de filmpjes.

Woning in beeld

Een enthousiaste presentator bezoekt met filmploeg de duurzame woning. Als inwoner vertel je jouw verhaal. Welke duurzame stappen heb je gezet en waarom. Daarmee informeer en stimuleer je inwoners uit de regio. De filmopnames vinden eind mei/begin juni plaats. Daarbij worden natuurlijk alle coronamaatregelen in acht genomen.

In de week van 20 juni organiseren we livestreams bij jou thuis of op locatie. Je gaat aan tafel met de presentator en een energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Na het uitzenden van de rondleiding, kunnen kijkers hun vragen stellen aan de tafelgasten. Zo volgt een informatieve en interactieve sessie. Daarbij ligt de focus op jouw ervaring en de kennis van de expert.

Meld je aan!

Woon jij aardgasvrij of energieneutraal? Of heb jij een eerste duurzame stap gezet? Wil jij inwoners uit de regio inspireren met jouw verhaal? Meld je dan nu aan! Vul het aanmeldformulier in onderaan deze pagina en we nemen binnenkort contact met je op.

Wij hebben ruimte voor slechts zes deelnemers. Daarbij proberen we een goede mix te maken in het soort woningen en de getroffen maatregelen. Maar ook als we jouw woning niet bezoeken, delen we graag jouw verhaal! Dit kan dan schriftelijk, in foto’s of op een later moment zijn.

Organisatie

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Heb je vragen of dit evenement? Neem dan contact op met Jenneke Spijkstra via j.spijkstra@odnhn.nl 0f 088 1021 300.