Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Groen licht voor Zomer op het Plein & Zomer in De Mare

Het belooft een prachtige zomer te worden, want Zomer op het Plein en Zomer in De Mare gaan door! Beide festivals worden samengevoegd in de maanden juni, juli en augustus. Om de bezoekersstroom te reguleren, vinden de festivals dit jaar binnen plaats. In een prachtig aangeklede Grote Zaal van TAQA Theater De Vest waan je je in festivalsfeer. Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken, worden alle voorstellingen twee keer gespeeld. 

Zomer op het Plein
Elk weekend tussen 26 juni en 8 augustus kun je in de Grote Zaal genieten van grote namen als Trijntje Oosterhuis, Tim Akkerman, Roxeanne Hazes, Sjors van der Panne, Sven Hammond en meer. Er is dans van Dans 155 en in samenwerking met Filmhuis Alkmaar een filmavond met twee mooie films. 

Zomer in De Mare 
Elke woensdag tussen 7 juli en 4 augustus om 16.00 en 19.30 uur waan je je in De Vest in de sfeer van de Rekerhout en kun je op ongedwongen manier kijken naar verrassend straattheater voor de hele familie. Er zijn verschillende circusdisciplines, van acrobatiek, trampoline tot absurdistisch theater.  

Volg Zomer op het Plein op Facebook en Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Vragen? Stuur een e-mail naar post@zomerophetplein.nl

Zomer op het Plein en Zomer in De Mare worden mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest, Gemeente Alkmaar en Grand CafĂ© Klunder. Met dank aan Winkeliersvereniging De Mare, theaterbureau HH Producties (Huub Heye & Tanja Ruiter), alle vrijwilligers en andere betrokkenen.