Grote brand verwoest autoschadebedrijf en Caravan Service Centre in Heerhugowaard

Zaterdagavond heeft een grote brand twee bedrijven aan de Stevinstraat in Heerhugowaard verwoest. De brand woedde vooral bij autoschadebedrijf Fabris maar ook de loods van Caravan Service Centre liep zware schade op. Even na elf uur werd het sein brand meester gegeven.

De twee gedupeerde bedrijven staan naast elkaar in een rij van vier loodsen. De twee bedrijven liepen flinke water- en rookschade op.

Kort na het uitbreken van de brand sloegen bij Fabris de vlammen uit het dak. Het vuur vrat ook om zich heen aan de achterkant van de caravanstalling. Met een hoogwerker en een blusvoertuig werd het vuur bestreden. De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden via Twitter om ramen en deuren te sluiten.

Update 0.14 De brandweer is de brand aan de Stevinstraat Heerhugowaard meester (onder controle). Nablussen duurt nog circa een uur. Rond de twee gebouwen is een kleine hoeveelheid asbest gevonden. Dat wordt opgeruimd. Einde berichtgeving.

Update 23.48 Zaterdagavond 17 oktober is een grote brand uitgebroken bij een autospuiterij en caravanreparatiebedrijf aan de Stevinstraat in Heerhugowaard. De brandweer heeft voorkomen dat de brand zou overslaan naar twee geschakelde panden. Daarvoor zijn meerdere bluseenheden en twee hoogwerkers ingezet. Er zijn geen slachtoffers en de oorzaak van de brand is nog onbekend.

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vroeg mensen om niet naar de plaats van de brand te komen en hulpverleners de ruimte te geven. En gaf het advies om uit de rook te blijven. Mensen die in de omgeving wonen en die last van de rook hadden kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten.

De gedupeerde ondernemers en caravaneigenaren zijn opgevangen bij ‘Gewoon Lekker’ aan de Gildestraat in Heerhugowaard. Daar was ook de verzekeringsexpert van Salvage aanwezig en een medewerker van de gemeente Heerhugowaard.

Update 23.18 Voor gedupeerde ondernemers en caravaneigenaren bij de brand aan de Stevinstraat Heerhugowaard is opvang geregeld in Gewoon Lekker aan de Gildestraat. Daar is ook verzekeringsexpert Salvage aanwezig. Volg de (covid-) aanwijzingen van het personeel op!

Update 23.09 De brandweer blust nog in de panden die zijn getroffen door brand aan de Stevinstraat Heerhugowaard, om overslag te voorkomen. Het gaat om een verfspuiterij en een deel van de naastgelegen caravanstalling. Twee aangrenzende panden hebben schade door water en rook.

Update 22.57 Bij de brand aan de Stevinstraat in Heerhugowaard zijn meerdere eenheden ter plaatse. De brandweer tracht overslaan van de brand te voorkomen. Hiervoor zijn ook twee hoogwerkers ingezet.

Update 22.46 Bij de brand aan de Stevinstraat in Heerhugowaard zijn meerdere eenheden ter plaatse. De brandweer tracht overslaan van de brand te voorkomen. Hiervoor zijn ook twee hoogwerkers ingezet.

Update 22.05 Er is brand aan de Stevinstraat in Heerhugowaard. Heeft u last van de rook, blijf uit de rook en sluit ramen deuren en zet de mechanische ventilatie uit. De brand betreft twee bedrijfspanden van Caravan Service Centre. Geef de brandweer de ruimte!