Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Het weer: vandaag en morgen wisselvallig met zon

Eerst af en toe motregen, later droger en in de middag af en toe zon

Vanochtend is er veel bewolking met soms nog wat lichte (mot)regen. In het noordoosten komt al een enkele opklaring voor en vanmiddag breekt van het noorden uit op steeds meer plaatsen de zon door. In het oosten zou er een enkele bui tot ontwikkeling kunnen komen. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De noordwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer overwegend vrij krachtig. Later in de middag en in de avond draait de wind van het noorden uit naar noord.

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er vooral in het oosten een enkele lichte bui voorkomen. De minima lopen uiteen van 15°C op de Wadden tot 11°C in het zuidoosten. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig en op de Wadden mogelijk af en toe krachtig.

Vrijdag overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en trekken er vooral in het oosten enkele buien over, in het westen blijft het overwegend droog. De maxima liggen rond 20°C, bij een matige, langs de kust vrij krachtige noordenwind. (Bron: KNMI)

Foto: Sjef Kenniphaas