Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Is Mark Obdam vermoord? Politie doet grondig onderzoek

De man die afgelopen dinsdagochtend dood werd gevonden in een woning aan de Rosa Manustuin in Heerhugowaard is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat hebben bekenden van het slachtoffer, Mark Obdam, bevestigd aan de redactie.

Misdrijf: Wat de exacte doodsoorzaak is geweest en wat er zich in de woning heeft afgespeeld is ook voor de nabestaanden nog altijd onduidelijk. De politie wilt hier vanwege het lopende onderzoek ook nog geen uitspraken over doen. Wel is duidelijk dat Mark Obdam zware verwondingen had, maar over de aard van die verwondingen is nog niets bekend. In Heerhugowaard gaan inmiddels de wildste verhalen rond over afgehakte ledematen en dat het slachtoffer zou zijn gevonden met een speer in zijn borst. De nabestaanden benadrukken dat het lichaam van het slachtoffer nog helemaal intact was.

Verdachte situatie: Rond 09.00 uur dinsdagochtend werd het lichaam van Mark Obdam onder verdachte omstandigheden gevonden in de woning in Heerhugowaard. De politie ging kijken nadat er eerder een melding over een verdachte situatie was binnen gekomen. Ter plaatse troffen zij het overleden slachtoffer aan, tevens kon er een verdachte worden aangehouden. De aangehouden man is niet de bewoner van het pand. Het gaat om een 37-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. De verdachte zou amper Nederlands spreken en Victor of Vincent heten.

De daadwerkelijke bewoner van het pand, met de bijnaam Rus, zou zondagochtend zijn opgepakt voor winkeldiefstal. Op het moment dat het lichaam werd gevonden zou hij nog niet vrij zijn geweest. Nabestaanden maakten zich al ongerust over Mark Obdam nadat hij niet meer thuis was gekomen van een visite bij de betreffende woning.

Mark werd omschreven als een rustige goedaardige man die altijd erg behulpzaam was.

Bron: Boevennieuws