Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

Kabinet beslist half augustus over de 1,5 meter samenleving

Het kabinet gaat half augustus bekijken of de 1.5 meter afstandsregel kan worden afgeschaft, tot die tijd blijft de opdracht houdt 1.5 meter afstand van elkaar.. Dit om de mensen te beschermen die nog niet zijn ingeënt of ingeënt willen worden. Het OMT. kwam met dit advies richting het kabinet en deze heeft het advies nu overgenomen.

Minister de Jonge hoopt dat half augustus de meeste inwoners van Nederland gevaccineerd zijn en dat er dan ook meer duidelijkheid is over de Delta-variant die nu vooral in het Verenigd Koninkrijk en Portugal de kop op steekt. Voor minister de Jonge is het belangrijk dat niet gevaccineerden zich wel veilig moeten voelen en geen corona besmetting oplopen.  In een media-interview zegt minister de Jonge ook dat hij zich geen illusie maakt dat niet iedereen de regel opvolgt maar zegt erbij dat het wel belangrijk is de 1.5 meter regel te blijven handhaven en mensen erop aan te spreken.

Vakantiegangers nemen virus mee naar Nederland

Minister de Jonge vertelt in het interview aan diverse media dat pas het aankomend najaar duidelijk gaat worden of mensen die nu al gevaccineerd maar het virus wel bij zich dragen deze alsnog overdragen aan mensen die niet gevaccineerd zijn. Ook zal na de vakantie duidelijk worden of vakantiegangers die hun vakantie in het buitenland hebben gevierd het coronavirus en de varianten op dit virus mee terugnemen naar Nederland. De Jonge sluit niet uit dat in het najaar het virus weer de kop zal gaan opsteken en er mogelijk weer opgeschaald moet gaan worden.