Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Kerk te koop in Egmond aan Zee

Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen met Parochiegebouw

Op 1 september 2019 werd de laatste dienst er gehouden. Twee jaar terug dus. En nu stond het ‘zo maar ineens’ op FUNDA te koop: Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen met Parochiegebouw, Wilhelminastraat 12-14, 1931 BR Egmond aan Zee Egmond aan Zee, Prijs op aanvraag. De RK kerk werd in 1905 gebouwd.

Hierbij wordt aangeboden de kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen met Parochiegebouw aan de Wilhelminastraat 12-14 te Egmond aan Zee. De beide gebouwen worden afzonderlijk en in combinatie aangeboden. Het kerkgebouw heeft de status van gemeentelijk monument. Op verzoek van de gemeentelijk erfgoedspecialist is in 2020 een bouwhistorisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken welke onderdelen van het gebouw bij een herontwikkeling in ieder geval behouden dienen te blijven. Op basis van dit onderzoek is door Studio Architectura een verkenning uitgevoerd naar de mogelijkheden om in het kerkgebouw appartementen te kunnen realiseren. De monumentencommissie heeft positief over deze verkenning geoordeeld. De gemeente heeft onder voorwaarden haar medewerking aan een bestemmingswijziging vastgesteld. Voor het Parochiegebouw bestaat de mogelijkheid om het pand te slopen en hier een vrijstaande woning te realiseren. Beide gebouwen staan zeer centraal gelegen in Egmond aan Zee. Dit tezamen biedt veel mogelijkheden om uw creativiteit op los te laten.

Maatvoering
Wilhelminastraat 12
Perceeloppervlakte: 1.066m²
Perceeloppervlakte is overgenomen conform opgave kadaster, onder- of overmaat zal niet worden verrekend. Koper kan hier geen rechten aan ontlenen.

Wilhelminastraat 14
Perceeloppervlakte: 278m²
Perceeloppervlakte is overgenomen conform opgave kadaster, onder- of overmaat zal niet worden verrekend. Koper kan hier geen rechten aan ontlenen.

Locatie en bereikbaarheid
Beide objecten zijn zeer centraal gelegen in Egmond aan Zee.

Asbest
Uit een uitgevoerd onderzoek blijkt dat er in het huidige gebouw een (beperkt) aantal verdachte asbestverdachte toepassingen zijn.

Bodemonderzoek
Op basis van het uitgevoerde bodemonderzoek mag aangenomen worden dat er geen bodemsanering hoeft plaatst te vinden.

Verkoopprocedure
Verkoop verloopt door middel van verkoop bij inschrijving. Wij vragen alle geïnteresseerde een bod uit te brengen met vermelding van voorwaarden en condities waartegen het bod gestand wordt gedaan uiterlijk 1 december 2021 om 12.00 uur.

Aanvullende informatie
Desgewenst kan aanvullende informatie ter beschikking worden gesteld.

Voorbehoud
– Verkoper behoudt zich het recht voor niet te gunnen.
– Onderzoek plicht en mededelingsplicht.
– Alle aan de aspirant-koper verstrekte informatie heeft als doel de aspirant-koper zo goed mogelijk te informeren c.q. te voldoen aan de op de verkoper rustende mededelingsplicht.
– Op grond van het Burgerlijk Wetboek rust er op de koper van een onroerende zaak een onderzoek plicht. Dit houdt in dat de koper zelf verantwoordelijk is voor de beoordeling of de onroerende zaak de eigenschappen bezit die voor het desbetreffende gebruik benodigd zijn / die redelijkerwijs verwacht mogen worden.

Kenmerken
– Overdracht in overleg
– Vraagprijs Verkoop bij inschrijving, sluitingsdatum 1 december 12.00 uur
– Status Beschikbaar
– Aanvaarding Per direct beschikbaar
– Eigendomssituatie Volle eigendom
– Huidige functie Religieuze instelling
– Mogelijk toekomstige functie Wonen
– Soort bouw Bestaande bouw
– Energielabel Niet beschikbaar
– Perceeloppervlakte (totaal) 1.318 m²

Bron: Hopman ERA Makelaars Heiloo  https://www.era.nl/egmond-aan-zee/wilhelminastraat-12-14/0/ong