Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Kermis Alkmaar vandaag geopend

Dit jaar keert de kermis, in aangepaste vorm, terug in het centrum van Alkmaar. De kermis staat dit jaar opgesteld op de Kanaalkade, Paardenmarkt en Overstad.

Ook is de vertrouwde poffertjeskraam weer terug op het Canadaplein. Deze locaties zijn met elkaar verbonden en zorgen voor een rondje kermis in de binnenstad.

Door de ongeveer honderd kermisattracties te verspreiden over drie locaties kan de anderhalve meter afstand worden nageleefd. Volgens de huidige regels moeten de drie zones omheind worden om de bezoekersaantallen in de hand te houden.

Op iedere locatie vind je attracties voor alle leeftijden, maar de meest spectaculaire attracties vind je vooral op de nieuwe locatie Overstad die via de Tesselsebrug of de Ringersbrug bereikbaar is. De Alkmaarse kermis duurt dit jaar van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus.

Voor het verkeer dat door de binnenstad van Alkmaar moet is de kermis minder aangenaam, want door de afsluiting van de Kanaalkade moet het verkeer via Overstad rijden en dat leidde tijdens de opbouw van de kermis al tot behoorlijk drukte.