Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Komende dagen warmer en meer ruimte voor de zon

Vandaag is het helder en schijnt de zon flink. De temperatuur is om 20:00 uur nog 20 tot 23 graden en het is dan ook een prima avond om de BBQ aan te steken. Later op de avond neemt in het noorden de lage bewolking toe en deze lage wolken trekken in de nacht naar zondag geleidelijk zuidwaarts over het land. Het koelt af naar 13 tot 15 graden.

Zondag schijnt in het westen de zon flink. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordwestenwind. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 22 tot 25 graden.

Maandag is er een mix van zonnige perioden en stapelwolken. Verspreid over de dag is een lichte bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Er waait een zwakke tot matige noordenwind en het is iets minder warm dan in het weekend. Het kwik stijgt naar rond de 20 graden.

Dinsdag trekken vrij veel wolkenvelden over het land, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 20 tot 23 graden. De dagen daarna schijnt weer vaker de zon. De kans op een bui is de hele week klein en de temperatuur wordt geleidelijk weer hoger. Woensdag wordt het 21 tot 25 graden, aan het eind van de week liggen de maxima tussen 23 en 27 graden. Daarmee is het op en top zomerweer in eigen land.