Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Kunstweek bij Hortus Alkmaar

Hortus Alkmaar bestaat begin september 10 jaar als zelfstandige tuin.

Dit jubileum wordt gevierd met een kunstweek van zaterdag 21 tot en met zondag 29 augustus. Er zijn dan exposities van 16 bekende kunstenaars in de tuin en de kas. Verdeeld over de hele tuin staan beelden en sculpturen in brons, staal, keramiek en mozaïek van onder anderen Joop Hollanders, Cobi Dierikx, Jan van der Haven, Marianne den Hartog en Bea Smit. Daarnaast tonen cursisten van Artiance Centrum voor de Kunsten in Alkmaar hun werk.

Schilderijen in de kas
In de kas exposeren Pauline Bakker, Roland van den Heuvel, Jan Groenhart, Philip Wiesman en Ron Moret. Het aanbod is zeer gevarieerd. Kunst en natuur blijken al jaren een prachtige combinatie, die door veel bezoekers wordt gewaardeerd.

Twee openluchtconcerten
Tijdens de kunstweek zijn er ook twee openluchtconcerten: op zondagmiddag 22 augustus een optreden van het Gulikers Duo op viool en cello, georganiseerd door IHMS (International Holland Music Sessions) en op zaterdagavond 28 augustus een uitvoering van het bekende werk Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Dit bijzondere concert wordt verzorgd door Peter Elbertse en Esther Doornink op twee marimba’s. De concerten vinden plaats in een tent in de tuin.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen zijn er ook leuke activiteiten: ze kunnen onder begeleiding hun eigen kunstwerkje maken, een speurtocht doen door de tuin en zich laten schminken.