Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Meeuwenoverlast duurt voort; wethouder doet liever niks

Veel inwoners van Alkmaar ervaren ook dit jaar weer veel overlast van het meeuwen gekrijs in onze gemeente. Lekker doorslapen is er voor velen niet bij in deze tijd van het jaar.

Hoewel OPA het college al 2 jaar geleden vroeg om met oplossingen te komen, blijft meeuwen-wethouder te Beest liever doof voor klachten van wanhopige inwoners.
De Onafhankelijke Partij Alkmaar vernam uit betrouwbare bron dat ook onder het raam van de werkkamer van de verantwoordelijk wethouder een nest van een luidruchtige en agressieve meeuw zorgt voor slechte concentratie en de daarbij horende prestaties.

Dat leek de fractie van OPA een goede aanleiding om een stadsvalkenier voor te stellen. Dit om de inwoners die nu wakker liggen tegemoet te komen door de meeuwen tijdelijk te verjagen.

Helaas pindakaas, de wethouder blijft bij zijn standpunt: ‘Het meeuwvrij houden van locaties door valken is een zeer intensieve methode en kostbaar.’
Dus.

Wens wethouder te Beest (@cda_alkmaar) veel sterkte via social media of alkmaar.nl dan bestellen wij alvast een set oordoppen voor volgend jaar.