Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

MONO EATING DETOX, zuiver je lichaam- Deel 1

Een eetoptie die niet eenvoudiger kan zijn, voor die momenten waarop je systeem moet worden gekalmeerd.

Doel: verzacht een geïrriteerd en ontstoken spijsverteringskanaal en verhongert de ziekteverwekkers (pathogenen) die het veroorzaken om de darm te genezen, waardoor voedsel beter kan worden verwerkt en voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen.

– Sluit tegelijkertijd voedingsmiddelen uit die het zenuwstelsel aantasten.
– Vooral nuttig voor het herstel van voedselvergiftiging, spijsverteringsproblemen of perioden van niet kunnen eten als gevolg van eetstoornissen, gastro-intestinale stoornissen of medische storingen.
– Herstel van chronische, langdurige voedselallergieën en -gevoeligheden.
– Duur van de reiniging: 3 dagen, 1 week of meer per keer (kan indien nodig langdurig worden gebruikt)

Mono-eten levert grote hoeveelheden glucose aan de hersenen en andere delen van het zenuwstelsel, waardoor zenuwen door het hele lichaam kunnen worden hersteld waar virale neurotoxines (bijproducten die virussen uitscheiden wanneer ze zich voeden met giftige zware metalen en andere onruststokers in het lichaam) zich aan vastgeklampt hebben en die overgevoelig en ontstoken zijn gemaakt. Deze glucoseafgifte vertaalt zich in verlichting van MS, Fibromyalgie, ME/CVS, angst en vele andere aandoeningen waarvoor virale neurotoxinen verantwoordelijk zijn.

Mono-eten kan een ongelooflijke techniek zijn om te herstellen van bepaalde gezondheidsproblemen.

Het heeft verschillende toepassingen, met name voor darmgenezing en voedselallergieën. Uitzoeken wat je moet eten als je wordt uitgedaagd met een spijsverteringsprobleem, kan onmogelijk lijken. Zoveel mensen hebben te maken met coeliakie, colitis, de ziekte van Crohn, prikkelbare darmsyndroom (IBS), bacteriële overgroei in de dunne darm (SIBO), constipatie, diarree, krampen, buikpijn en een opgeblazen gevoel. Ze weten niet hoe ze voedsel voor hen kunnen laten werken terwijl ze van trendy dieet naar trendy dieet gaan. Dit is begrijpelijk als je geen antwoorden kunt vinden over wat er intern gebeurt wat jou lijden in de eerste plaats veroorzaakt. Diagnoses en labels van ziekten zijn geen antwoorden over hun oorzaak. Zoveel mensen hebben ook te maken met niet-gediagnosticeerde maag- en darmproblemen. Gediagnostiseerd of niet gediagnosticeerd, wanneer niemand het ongemak in het spijsverteringskanaal kan verklaren, maakt het veel mensen bang om zelfs maar te eten. Voor degenen die dag in dag uit met darmproblemen leven, of het nu een naam heeft of niet, het idee van ontgiften kan onbereikbaar zijn. Ze moeten eerst weten hoe ze moeten functioneren en eten.

Een onontdekt aspect van veel spijsverteringsproblemen is virale en bacteriële activiteit

Zowel virussen als onproductieve bacteriën kunnen zich nestelen in de bekleding van het darmkanaal. Daar zullen deze ziekteverwekkers zich voeden met de herrieschoppers die voorbij komen – pathogeen voedsel, variërend van eieren, zuivelproducten en gluten tot giftige zware metalen. Terwijl bacteriën gedijen, kunnen ze de “voeringen” irriteren en ontsteken, en terwijl bepaalde virussen gedijen, geven ze neurotoxinen af die zeer allergeen zijn voor de darmzenuwuiteinden in deze voeringen. Het komt ook vaak voor dat virussen en bacteriën in de lever leven; wanneer virussen zich daar bevinden, produceren ze vaak neurotoxines die het spijsverteringskanaal kunnen bereiken.

Dit alles kan spijsverteringsongemakken, maagkrampen, darmkrampen, overmatig gas of zelfs een geval van colitis ulcerosa veroorzaken. Kortom, virale en bacteriële activiteit kunnen de zenuwen die aan de darmwand vastzitten, extreem overgevoelig maken. Dit is wat velen voelen terwijl ze eten en voedsel door hun spijsverteringskanaal reist – ze voelen dat het voedsel hun darmwanden raakt en gevoelige zenuwen triggert die ontstoken zijn geraakt door virale neurotoxinen en bacteriële activiteit.

Mono-eten gaat helemaal over het aanpakken van dat dilemma.

Met “mono” hebben we het niet over mononucleosis, we hebben het gewoon over “één”. Deze manier van eten gaat over heel, heel eenvoudig eten, vasthouden aan slechts één of twee (of soms drie) specifieke voedingsmiddelen om je spijsverteringskanaal te helpen herstellen. De technieken zijn onder andere gericht op het terugbrengen van leven in de maagklieren die maagzuur produceren, zodat je zoutzuur zichzelf kan herstellen om voedsel af te breken. Tegelijkertijd verbeteren deze technieken de conditie van jouw lever. De levers van de meeste mensen zijn stagnerend en traag, gevuld met giftige stoffen. Mono-eten kan de lever reinigen en herstellen, zodat de galproductie vetten op de juiste manier kan afbreken.

Dit plan is ideaal voor iemand met een overgevoelig darmkanaal, omdat de voedselopties eigenlijk rustgevend zijn terwijl ze door het systeem gaan. Tegelijkertijd verhongert dit mono-eetplan ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën, die zo vaak de oorzaak zijn van darmaandoeningen. Mono-eten biedt je lichaam ook een zachte detox, één die je systeem niet overweldigt.

Om deze redenen en meer kan mono-eten ook een techniek van onschatbare waarde zijn om te herstellen van griep, buikgriep, voedselvergiftiging, voedselallergieën of -gevoeligheden, eetstoornissen, vasten of zweren, of wanneer enorme ontberingen of stress een druk op de schouders leggen, of jouw spijsvertering maakt het moeilijk om ingewikkelde maaltijden te verwerken. Wanneer je door één van deze fysieke en emotionele omstandigheden gaat, is mono-eten er voor jou………

In licht en liefde..
Bron: Jack van Dijk, Orthomoleculair geneeskundige – voedings deskundige