112 / Castricum / Heerhugowaard · 11 juli 2024

Heerhugowaarder (18) cel in voor zware mishandeling in Castricum

Heerhugowaarder (18) cel in voor zware mishandeling in Castricum

Op het treinstation in Castricum zijn op 17 december 2023 twee jongens van 18 en 19 jaar zwaar mishandeld door een groepje jongeren. In de weken na het misdrijf zijn drie verdachten aangehouden. De politie is nog altijd op zoek naar drie anderen. Weet u wie zij zijn?

Twee jongens van 18 en 19 jaar lopen op 17 december na een avondje stappen rond 2:20 uur door het stationsgebouw samen met andere groepjes jongeren.  Het 18-jarige slachtoffer staat die bewuste avond op perron 1 als hij wordt aangesproken door twee jongens die vrijwel meteen fysiek geweld gebruiken en de jongen hard op zijn hoofd slaan. Als hij neervalt, wordt hij ook nog eens meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt. Hij houdt er een gebroken oogkas, jukbeen en neus aan over. Ook kampt hij enige tijd met een hersenschudding.

Nekklem, klappen en schoppen
Een 19-jarige vriend van hem, met wie hij op stap is, ziet het allemaal gebeuren en wil verhaal halen. Hij rent achter de verdachten aan en geeft een van hen een duw waarna ook hij naar de grond gewerkt wordt. Hij wordt in een nekklem gehouden en krijgt klappen en schoppen tegen zijn hoofd en lichaam. Hij blijkt nadien onder andere een gebroken neus te hebben.

Veroordeling
Drie verdachten zijn al aangehouden. Op 25 juni 2024 heeft de rechtbank in Alkmaar één van deze drie, een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard, veroordeeld tot 2 jaar en 10 maanden cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De andere twee verdachten zijn minderjarig en moeten zich op een later moment bij de kinderrechter verantwoorden.

Nog gezochte verdachten
De identiteit van drie andere verdachten is nog altijd niet bekend. Ook zij namen deel aan de openlijke geweldpleging en mishandeling. De verdachten die nog worden gezocht, hebben alleen een aandeel in de mishandeling van het 19-jarige slachtoffer. Ze delen klappen en schoppen uit. De verdachten worden op 10 juli 2024 geblurd getoond. Als zij zich niet vóór 17 juli 2024 melden of herkend zijn, zullen hun foto’s herkenbaar gepubliceerd worden. 

Vragen

Bent of herkent u (een van) de verdachten?  Geef het door via de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070. Anoniem uw tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Vermeld bij uw tip a.u.b. het nummer van de verdachte.

Gegevens

Heerhugowaarder (18) cel in voor zware mishandeling in Castricum

Verdachte NN04

Geschatte leeftijd:14 – 20 jaarHuidskleur:lichtgetintHaardracht:zwart, achterovergekamd haarKleding:blauwgrijze spijkerbroek met scheuren bij de knieën

Heerhugowaarder (18) cel in voor zware mishandeling in Castricum

Verdachte NN05

Geschatte leeftijd:14 – 20 jaarHuidskleur:lichtgetintHaardracht:zwart naar voren gekamd haarGezichtsbeharing:snor en sikjeKleding:donkere spijkerbroek, grijze hoody en witte schoenen

Heerhugowaarder (18) cel in voor zware mishandeling in Castricum

Verdachte NN06

Geschatte leeftijd:14 – 20 jaarHuidskleur:lichtgetintHaardracht:zwart, kort krullend haarKleding:donkerblauwe spijkerbroek, zwarte winterjas en witte schoenen met groene accenten

error: Content is protected !!