112 / Alkmaar · 2 juli 2024

Poolse man (26) uit Vlaardingen aangehouden voor politiegeweld tijdens heftige voetbalrellen in Alkmaar

Poolse man (26) uit Vlaardingen aangehouden voor politiegeweld tijdens heftige voetbalrellen in Alkmaar

Een 26-jarige man van Poolse afkomst uit Vlaardingen is dinsdag buiten heterdaad aangehouden door de politie Noord-Holland. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de heftige voetbalrellen bij het AFAS Stadion in Alkmaar op 5 oktober 2023.

De man wordt verdacht van het plegen van geweld tegen de politie. De verdachte is aangehouden en zit vast voor nader onderzoek.

Voetbalgeweld

Rondom de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau hebben supporters grof geweld gepleegd tegen politiemensen van de Mobiele Eenheid. Een aantal van de geweldplegers is inmiddels  geïdentificeerd. De meesten van hen komen uit het buitenland.

Verdachte gezocht

De politie zoekt nog een andere verdachte die mogelijk in Nederland verblijft. Beelden van deze man werden afgelopen week getoond in Opsporing Verzocht. Hij is gefilmd met en zonder bivakmuts, is aan zijn shirt te zien fan van de club uit Warschau en droeg een groot goudkleurig horloge. Hij is vastgelegd terwijl hij ME’ers schopte en sloeg. De man in kwestie is vermoedelijk Pools, maar verblijft mogelijk geregeld in Nederland.

Informatie? 

Neem dan direct contact op met de politie via het onderstaande tipformulier of telefonisch via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Liever anoniem informatie doorgeven? Dat kan via telefoonnummer: 0800-7000. Vermeld graag het zaaknummer: 2023223923.

error: Content is protected !!