Algemeen / Alkmaar / Sint Pancras · 26 juni 2024

Spannende historische roman over bijzondere man met grootse bestemming die dorp Sint Pancras nieuwe glans geeft

Spannende historische roman over bijzondere man met grootse bestemming die dorp Sint Pancras nieuwe glans geeft

Over het boek
Het is het jaar 1552. Aan het einde van een lange werkdag op de akker zitten Willem en zijn vader Ary aan de oever van het Vroonermeer. De zon staat laag aan de westelijke horizon. Ze kijken stilzwijgend uit over het water en de rietlanden die het dorp Sint Pancras omringen. In de verte gloren de contouren van de stad Alkmaar. Vader wijst met zijn vinger naar de lucht die de hele dag stralend blauw is geweest. Wolkenpartijen pakken zich nu samen, noodweer is op komst.

Willem Boy, geboren als een eenvoudige boerenzoon, krijgt op jonge leeftijd bij de put van het Karmelietenklooster in Oudorp te horen dat hij niet zo maar een boerenzoon is, maar een bijzondere jongen met een grootse bestemming die het nietige dorp Sint Pancras nieuwe glans zal geven.
Heden en verleden lopen in elkaar over als de student Ada Booij op het spoor komt van de lotgevallen van haar voorvader Willem. Haar zoektocht brengt haar naar plaatsen met een mythische betekenis in het verleden van West-Friesland.
Welke rol speelt de Witte Kerk in Sint Pancras in deze geschiedenis?

Over de auteur
Leo Zonneveld (1954) is getrouwd en vader van twee dochters; hij is woonachtig in Sint Pancras, Noord-Holland. Na het afronden van zijn studie Wiskunde is hij gedurende meer dan 40 jaar werkzaam geweest binnen de IT-sector en als docent Wiskunde en NT2.
Schrijven, lezen, lesgeven, reizen en sport zijn zijn belangrijkste liefhebberijen.

Onderschrift voor belangstellenden
Wilt u meer informatie, een recensie-exemplaar van het boek ontvangen, of een interview met de auteur, dan kunt u contact opnemen met Jitske Kingma, jitskekingma@elikser.nl, 058-2894857, 06-48626286

error: Content is protected !!