23 april: Natuurwandeling in de Rekerhout

De natuurgids van IVN Noord-Kennemerland neemt u op zondag 23 april mee door de Rekerhout. Excursies worden het hele jaar door gehouden op de vierde zondag van de maand. De start is om 10 uur bij de kinderboerderij in de Rekerhout.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Planten, bomen, vogels en insecten worden, naar gelang de tijd van het jaar, besproken. Ook bekijken we de daar aanwezige kruidentuin.
Na afloop kan men koffie drinken (op eigen kosten) in het theehuis van de kinderboerderij.

Na een rustige start van de lente hebben we de afgelopen weken koud en winderig voorjaarsweer gehad. Dit heeft toch een explosie te weeg gebracht, kijk maar eens hoe snel alles groen is geworden. Heel veel vogels zingen er nu lustig op los en de zwartkop heeft nu het hoogste woord; waarom?.. dat zal de gids graag vertellen.

Maar ook voorjaarsplanten zoals de Dotterbloem, Speenkruid, Groot hoefblad en pinksterbloemen staan in het park te schitteren. De Krentenboom valt nu erg op door zijn prachtige combinatie van witte bloemen en lichtbruin blad. Uiteraard worden er ook allerlei wetenswaardigheden over verteld.
En een van de mooiste tuinen van Alkmaar, de Kruidentuin, slaan we niet over.
Een echte aanrader op deze zondagmorgen.