450 kilometers op pad voor ‘t Praethuys in Alkmaar

Het zal weinigen zijn ontgaan dat Alkmaar dit jaar een groot feest te wachten staat. We vieren dat Alkmaar 450 jaar geleden werd ontzet en in dat kader wordt dit jaar van alles georganiseerd met als uitsmijter een heel groot en groots feest rond 8 oktober.

De vrienden Hans Maarten Parigger, Harry van de Kuijt en Inico Geels besloten ook hun steentje bij te dragen. Als geoefende wandelaars gaan zij 450 kilometers stevig wandelen voor het goede doel: ‘t Praethuys voor mensen met en na kanker. Ze noemen zich voor dit project de Alkmaarse Wandelmusketiers & Co en ze hebben de komende maanden een paar concrete doelen.

De mannen gaan onder de naam Alkmaarse Wandelmusketiers 450 kilometers serieus wandelen. In de maanden maart tot juni 200km voorbereiding, de Alkmaarse Vierdaagse in juni 4x20km, de Nijmeegse Vierdaagse 4x30km in juli en op 2 september 50km op ėėn dag, totaal 450km. Ze hopen met hun actie minstens 450 “Co”(mpagnons) te enthousiasmeren die € 25 willen bijdragen voor ‘t Praethuys. De musketiers worden zo de Alkmaarse Wandemusketiers & Co. Daarnaast zullen ze ook bedrijven en fondsen uitnodigen een bijdrage te doen. Vanaf begin maart brengen ze de actie onder de aandacht via reguliere en social media, via hun persoonlijke contacten, berichtjes, vlogjes enz.

De Wandelmusketiers Hans Maarten Parigger, Inico Geels en Harry van de Kuijt zijn geoefende wandelaars die eerder in 2019 en 2020 bedragen voor goede doelen bij elkaar liepen. Deze keer wordt hun actie gesteund door onder andere Nationaal Fonds tegen Kanker. In de maanden maart, april en mei zullen ze telkens een zaterdagochtend wandelen met een groep van maximaal 25 personen die zich aansloten als “Co”(mpagnon)

Evenement Informatie:

Van:01 feb 2023
Tot:02 sep 2023
Categorie:Alkmaar Ontzet 450 Jaar