Alkmaar · 5 juli 2024

Alkmaar de boer op met de nieuwe Streekproductenkaart

Alkmaar de boer op met de nieuwe Streekproductenkaart

Ontdek lokale lekkernijen en het rijke ambachtsverleden van de gemeente Alkmaar met de nieuwe Streekproductenkaart. Deze route neemt je mee langs een selectie van de meest idyllische winkeltjes en gezellige stalletjes in de regio, allemaal gevuld met lokale producten.

Direct bij de bron

Alkmaar en haar dorpen staan bekend om hun rijke geschiedenis van ambacht. De Streekproductenroute is een eerbetoon aan die geschiedenis , en geeft bezoekers de kans om verse en ambachtelijke producten, die met liefde en zorg zijn gemaakt, direct bij de bron te kopen. Denk aan een verse bos bloemen of een kaaspakket bij ’t Koehotel, Schermer zuivel en groente bij Smit’s Boer & Goed, een fles ambachtelijke wijn van Zwirs Wijngaard of verse eitjes en biologische rauwe melk bij boerderijwinkel Natuurlijk Genoegen. Er is keuze genoeg op de Streekproductenkaart.

Het is fantastisch om te zien hoe deze nieuwe route ons agrarisch en ambachtelijk erfgoed in de gemeente Alkmaar onder de aandacht brengt. Door onze dorpen, de stad en het landelijk gebied op deze manier te verbinden, versterken we niet alleen de lokale economie maar ook de gemeenschap. Ik nodig iedereen uit om deze route te volgen en de unieke producten van onze lokale ondernemers te ontdekken. Het is een prachtige manier om te genieten van alles wat onze regio te bieden heeft.Robert te Beest, wethouder Dorpen en Landelijk gebied en Citymarketing.

Unieke route

De streekproductenroute is ontstaan door een samenwerking tussen verschillende lokale en regionale partijen die de smaakvolle schatten van de regio ‘in kaart’ wilden brengen. Het regionale gastheerschap (VVV), Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing en Gemeente Alkmaar hebben de krachten gebundeld om een unieke route te creëren die bezoekers langs de meest authentieke en smaakvolle plekjes in de regio leidt.

De winkelroute is verkrijgbaar bij de Alkmaar Store (VVV) op het Waagplein, de VVV-punten in de regio en online via www.vvvwebshop.nl voor €2,50.

error: Content is protected !!