Alkmaar · 29 juni 2024

Alkmaar viert Keti Koti in Park De Oude Kwekerij

Alkmaar viert Keti Koti in Park De Oude Kwekerij

Op 1 juli is het Keti Koti. Dit is de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij. Op zondag 30 juni organiseert het Alkmaarse Keti Koti Comité een mooi programma voor iedereen.

Wat is Keti Koti?
Keti Koti is een feestdag uit Suriname. Ieder jaar op 1 juli vieren we dat de slavernij is afgeschaft. ‘Keti Koti’ betekent ‘ketenen gebroken’. In Nederland vieren we dit ook, omdat veel mensen dit een belangrijke dag vinden. Net zoals Bevrijdingsdag belangrijk is voor anderen. Op Keti Koti wens je elkaar Wan Switi Manspasi Dey (een fijne emancipatiedag).

Van harte welkom
Het Keti Koti Comité nodigt u uit om samen Keti Koti te vieren. Dit doen ze op zondag 30 juni van 13.00 tot 20.00 uur in Park De Oude Kwekerij. De dag staat in het teken van reflectie, eenheid en vreugde. Dit jaar is het extra speciaal met muziek, dans, verhalen en food trucks met Antilliaanse en Surinaamse gerechten.

Gratis entree
Geniet van optredens van lokale artiesten, doe mee aan workshops en luister naar inspirerende sprekers. Voor kinderen zijn er ook leuke activiteiten, zodat het een feestelijke dag is voor het hele gezin.

De entree is gratis. Eten en drinken zijn voor eigen rekening. Op www.ketikotialkmaar.nl vindt u meer informatie.

error: Content is protected !!