Alkmaar · 3 juli 2024

Alkmaarders kamperen deze zomer voor het eerst op eigen georganiseerde “Buurtcamping”

Alkmaarders kamperen deze zomer voor het eerst op eigen georganiseerde "Buurtcamping"

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2023 alleen al 600.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd met ruim 17.000 bezoekers en kampeerders. De Buurtcamping landt voor het eerst in Alkmaar Overdie. Van 5 tot en met 7 juli wordt er met de buurt gekampeerd bij Buurthuis Overdie Ontmoet.

Wat is De Buurtcamping?

Tijdens De Buurtcamping wordt een park of groot grasveld drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen.

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.

Laatste informatie van de Campingbeheerders:

Campinggasten zijn welkom op vrijdag 5 juli vanaf 16:00 uur tot zondag 7 juli 16:00 uur. Op de Buurtcamping bij Buurthuis Overdie Ontmoet is plaats voor ongeveer 15 tenten. Het wordt een heerlijk weekendje weg in eigen wijk, lekker buiten zijn en gezellig samen eten. Er zijn tenten en slaapspullen beschikbaar voor mensen die dat niet in huis hebben. Het is ook mogelijk om alleen overdag lang te komen.

Op zaterdag zijn er vanaf 10:30 allerlei leuke activiteiten zoals schminken, een workshop baklava maken, spelletjes, samen soep maken, voorlezen en in de avond een silent camping disco. Zowel op vrijdagavond als zaterdagavond is er kampvuur op de camping en is er een pop-up bioscoop in Buurthuis Overdie Ontmoet. Deze pop-up bioscoop wordt georganiseerd door het gratis zomerfestival Move the City.

“We kijken enorm uit naar het eerste echte Buurtcamping weekend in Alkmaar! We organiseren De Buurtcamping dit jaar vanuit drie buurthuizen in Alkmaar Overdie en twee bewoners uit de wijk. Het is echt een feestje om dit samen te doen. Ik woon hier zelf ook nog maar een paar jaar en heb al zoveel nieuwe mensen uit de wijk ontmoet. En dan moeten de campingavonturen nog beginnen! Het zou gaaf zijn als er volgend jaar meer wijken geïnteresseerd zijn om een Buurtcamping te organiseren. Wij delen onze kennis en ervaring graag.” Aldus Mede Campingbeheerder Hester Ozinga, namens Buurtcamping Alkmaar Overdie.

Kampeerplek reserveren, gezellig langskomen of lekker mee eten?

Het kan en mag allemaal dit weekend! Aanmelden als vrijwilliger of een campingticket kopen voor de Buurtcamping kan hier: https://debuurtcamping.nl/campings/buurtcamping-alkmaar-overdie/

Wil je je campingtickets met je AlkmaarPas betalen? Dan kun je een mail sturen naar alkmaaroverdie@debuurtcamping.nl.

Als je niet wilt blijven slapen maar wel mee wilt eten, kun je op zaterdagochtend op de camping consumptiebonnen kopen voor het avondeten of het ontbijt en de lunch op zondag. We proberen zo duurzaam mogelijk te zijn en allemaal onze eigen beker, bordje en bestek mee te nemen, net als op de echte camping.

error: Content is protected !!