Alkmaar / Sport · 5 juli 2024

Alkmaarse Sportkampioenen gehuldigd

Alkmaarse Sportkampioenen gehuldigd

Het waren stuk voor stuk geweldige sportprestaties. Om hierover meer te vertellen werden de 10 Alkmaarse kampioenen in het stadhuis uitgenodigd door de wethouder sport, Christiaan Peetoom. Daar werden ze in het zonnetje gezet en ontvingen zij een unieke Alkmaarse sportprijs uit handen van de wethouder.   

In het bijzijn van hun familie, vrienden en trainers vertelden zij elkaar hoe zij deze uitzonderlijke prestatie bereikten. De sporters vertelden tijdens een presentatie zelf over hun sport, hun kampioenswedstrijd en daarbij werden zelf ingestuurde filmpjes en foto’s getoond.  

Atletiek, Roeien en Turnen 
Bij de jeugd wonnen drie sporters een gouden medaille tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Alle drie de sporters kregen een plaquette van de wethouder als beloning voor hun topprestatie. 

  • Kris Jacobs was net 14 toen hij een gouden medaille behaalde bij de Indoor Kampioenschappen Atletiek. Hij was de snelste bij de Jongens onder 15 op de 1500 meter hardlopen.  
  • Cuup Kuilboer behaalde als 15-jarige een gouden medaille bij het Nederlands Kampioenschap in de Skiff Onder 18 jaar.  
  • Yuna Uljee haalde zelfs dubbel goud bij de Nederlands Kampioenschappen turnen. Bij zowel de Sprong als de Brug was zij de beste van Nederland bij de junioren. 

Trampolinespringen 

  • Lina Uljee behaalde een knappe bronzen medaille bij de Jeugd Wereldkampioenschappen (WAGC) synchroonspringen eind 2023. Ze sprong daarbij samen met Thalissa Wijkstra.  
  • Thalissa Wijkstra behaalde daarnaast zelf nog twee gouden medailles. Zij was als eerste Nederlander ooit Europees (Jeugd) Kampioen Trampoline. Ze werd onlangs voor de vijfde keer Nederlands Kampioen bij het trampolinespringen bij de junioren. 

Beide sporters ontvingen van de wethouder plaquettes voor hun bijzondere prestaties. Thalissa ontving daarnaast een oorkonde voor haar unieke prestatie bij het Europees Kampioenschap. 

Dammen 
Vitalia Doumesh behaalde de eerste gouden medaille bij het Nederlands Kampioenschap Dammen vrouwen 50+. De wethouder feliciteerde Vitalia met een Waaggebouw en een oorkonde. 

Floret Equipe 
Het damesteam van de schermvereniging HollandSchermen bracht na acht jaar de beker het Equipe Floret mee naar Alkmaar. Talitha, Ava, Lotte en Zhuo wonnen de finale van het Nederlands Kampioenschap. Zij ontvingen uit de handen van de wethouder een zilveren sportspeld voor hun titel bij de senioren. 

error: Content is protected !!