Broedseizoen gestart, houd rekening met de natuur

‘In mei leggen alle vogels een ei’ klopt niet! Afhankelijk van de vogelsoort verschilt het wanneer vogels hun eieren uitbroeden. De meeste vogels doen dit tussen maart en juli.

Net als in voorgaande jaren gelden daarom tijdens het broedseizoen vanaf 1 maart tot en met 15 juli aangepaste regels in het Noordhollands Duinreservaat. 

Voor broedende vogels, maar ook voor konijnen, hazen en hagedissen is rust een absolute must. PWN doet daarom de dringende oproep, op de paden te blijven en honden aan te lijnen.

Vooral broedvogels met hun nest op de grond raken tijdens het broeden makkelijk verstoord als je van de aangegeven paden af gaat. 

Laten we de vogels met rust, dan is de kans op broedsucces het grootst.  Daarom gelden van 1 maart tot en met 15 juli de volgende maatregelen in het Noordhollands Duinreservaat : 

Vier wandelroutes zijn tijdelijk afgesloten. De afgesloten paden liggen in ’t Zegeveld ten noorden van het huisjesterrein De Nollen in Egmond aan de Hoef.

Ook zijn het Reggers Sandersvlak en de Kil ten zuiden van Egmond aan Zee, het Vennewater bij Egmond Binnen en het Zeerijdsdijkje in Bakkum afgesloten. 

In het Bergerbos gelden afwijkende data voor de honden aanlijnplicht, namelijk van 15 maart tot en met 15 juni. 

Foto: Aalscholvers op nest (aangeleverd)