Castricumse studente maakt documentaire over dakloze jongeren

Deze documentaire belicht het aangrijpende verhaal van Syb, een 18 jarige dakloze jongen die worstelt met de juiste stappen te zetten voor een betere toekomst. De kijker wordt meegenomen op een indringende reis door het dagelijkse leven van Syb, waarbij zijn constante strijd om huisvesting, drugs, financiële en mentale stabiliteit centraal staat. De documentaire onthult de immense druk en stress waarmee Syb dagelijks te maken heeft terwijl hij zich inzet voor een betere toekomst met de onmisbare steun van de jongerenorganisatie ‘De Pitstop’. Als student en filmmaker vind ik ,Tony Molenaar, het belangrijk om het verhaal van Syb en alle andere dakloze jongeren te vertellen, om bewustzijn te creëren over dit maatschappelijke probleem dat zoveel van mijn mede-leeftijdsgenoten aangaat.

De documentaire zal gedragen worden door een spoken word gedicht van Justin Samgar. Dit gedicht zal dienen als een krachtige mantra in de documentaire en een eerbetoon zijn aan alle dakloze jongeren in Nederland. Zijn woorden zullen de diepgaande emoties en persoonlijke ervaringen van deze jongeren op een hartverscheurende manier verwoorden en een platform bieden voor hun stemmen om gehoord te worden in de maatschappelijke discussie rondom dakloze jongeren. Om de gevoelens van eenzaamheid en verlatenheid over te brengen, zullen we gebruik maken van anamorfische lenzen. Deze lenzen bieden niet alleen een breed perspectief, maar voegen ook een cinematisch effect toe aan de beelden. Het gebruik van anamorfische lenzen in een film over een echt probleem, zoals dakloze jongeren, zal een krachtige visuele boodschap overbrengen aan de kijkers. Ik wil als maker hiermee de kijkers confronteren met het feit dat dit probleem niet alleen in fictieve films voorkomt, maar ook in het echte leven, zelfs hier in Nederland.

Hallo, ik ben Tony Molenaar, een student aan de Nederlandse Academie voor beeldcreatie. Als filmmaker geloof ik dat documentaires een unieke kracht hebben om ons als kijkers te laten meeleven met de verhalen van anderen en ons te inspireren om een verschil te maken. Met “Zie Je Mij” wil ik de aandacht vestigen op de vaak onzichtbare problemen waarmee dakloze jongeren te maken hebben en hun stemmen laten horen. Samen met ons team wil ik deze documentaire tot leven brengen en de verhalen van deze jongeren vertellen op een eerlijke, respectvolle en meeslepende manier. Jouw steun zou ons enorm helpen om dit project te realiseren en de boodschap van hoop en verandering te verspreiden. Bedankt!

Onze crew bestaat uit een gepassioneerd team van filmmakers en creatievelingen die zich volledig inzetten om dit verhaal tot leven te brengen. DOP Harm Koekkoek zal deze documentaire in beeld brengen. Hij is verantwoordelijk voor de visuele aspecten van de film en zorgt ervoor dat de juiste sfeer en emoties worden vastgelegd op camera. Met zijn ervaring in met de camera en zijn creatieve talent, is hij een onmisbaar onderdeel van ons team.

Lieve donateurs,

Graag wil ik jullie bedanken voor jullie steun aan mijn documentaire “Zie Je Mij”. Met jullie bijdrage kunnen we dit belangrijke verhaal tot leven brengen en aandacht vragen voor de uitdagingen waarmee dakloze jongeren in ons land te maken hebben. Ik ben ontzettend dankbaar voor jullie steun en vertrouwen in ons project en mijn afstudeertraject.

Met warme groeten,Tony Molenaar

Still van de film