Creatieve geest? Doe mee aan de Makersimpuls!

Gemeente Alkmaar nodigt creatieve makers uit om mee te doen aan de Makersimpuls. Zij stelt 4 à 5 beurzen van € 25.000 beschikbaar, aangevuld met een begeleidingstraject van één jaar. Het doel is om in Alkmaar een creatief, artistiek of cultureel project te realiseren.

Creatieve projecten

Creatieve makers met een kunstvakopleidingsdiploma en/of een zelfstandige beroepspraktijk of die deze willen starten, komen in aanmerking voor een beurs. Een andere voorwaarde is dat zij werken aan een project dat de maatschappelijke uitdagingen van Alkmaar ondersteunt. Deelnemen is mogelijk voor zowel startende als professionele makers. Om in aanmerking te komen voor de beurs schrijf je een ontwikkelplan. In dit plan staat wat je wilt realiseren en hoe dit tot resultaat komt. Alle informatie over de Makersimpuls is terug te lezen op www.alkmaar.nl/makersimpuls.

Inloopmiddag

Heb je interesse? Kom naar de inloopmiddag op 24 mei tussen 14.00 uur en 17.00 uur bij Artiance, Canadaplein 3. Aanmelden is niet nodig. In de laatste twee weken van juni organiseert de gemeente masterclasses, waar alle bouwstenen voor een ontwikkelplan worden aangereikt. Het aanmeldformulier hiervoor is te vinden op de website www.alkmaar.nl/makersimpuls. Na de masterclasses heb je tot uiterlijk 31 augustus 2023 de tijd om het ontwikkelplan in te leveren.

Tekst makersimpuls meld je aan