De nieuwe La Place in Alkmaar komt in de Hema en gaat op 6 april open

HEMA haalt het foodconcept van La Place naar zijn winkels winkels. Klanten vinden in Alkmaar aan de Langestraat binnenkort geen gebruikelijk horecadeel meer, maar een La Place-restaurant. 

Met de samenwerking tussen twee ‘typisch Nederlandse bedrijven’, zoals directeur Alice Theunissen zegt, brengt La Place zijn standaardassortiment naar de twee vernieuwde HEMA-winkels. In het nieuwe foodconcept maakt het standaard buffet plaats voor een bar, waar de bestelling ter plekke wordt bereid. Gasten kunnen ook via een QR-code een bestelling plaatsen, die vervolgens aan tafel wordt gebracht. 

Eind vorig jaar werd La Place 35 jaar. Op de vraag of het oer-Hollandse concept toekomstbestendig is, reageerde horeca-expert Gijsbregt Brouwer: “Jumbo heeft de kracht van zevenhonderd supermarkten, waarmee ze La Place als merk kunnen pushen. Met HEMA binnenboord ontstaat er een power house.”

La Place gaat op donderdag 6 april open in Alkmaar. Het restaurant is gevestigd op de eerste etage van de Hema, die momenteel ingrijpend wordt verbouwd.