Dierenambulance zoekt vrijwilligers: ‘Wie wil er nu geen dieren helpen?’

Alkmaar – De lente staat op het punt van beginnen en daarmee staat voor Dierenambulance Noord-Kennemerland het drukste seizoen van het jaar op het punt van beginnen.

In het voorjaar wordt het namelijk erg druk met meldingen over jonge, gevonden dieren zoals vogels, haasjes en kittens die hulp nodig hebben. De dierenambulance is daarom op zoek naar dierenvrienden die als chauffeur of bijrijder op de dierenambulance willen rijden.

Als vrijwilliger op de dierenambulance help je dieren in nood en dat is ontzettend bijzonder en mooi werk dat veel voldoening kan geven. Dierenambulance Noord-Kennemerland voert jaarlijks circa 4500 ritten uit en de werkzaamheden zijn enorm divers.

Het ene moment is het nodig om een nest jonge katjes in veiligheid te brengen, het andere moment om een achtergelaten hond op te halen.

Een babyeekhoorn die uit het nest is gevallen een helpende hand toesteken of een uilskuiken met een gebroken vleugel voorzichtig oppakken? Een medewerker op de dierenambulance draait zijn hand er niet voor om!

Een chauffeur helpt dieren in nood en brengt hen zo veilig mogelijk naar een locatie zoals een dierenopvangcentrum of dierenarts.

Het controleren van zwerfdieren op chip en het terug brengen van gevonden dieren naar de eigenaar behoort ook tot de werkzaamheden.

Dierenambulances kunnen ook ingeschakeld worden om de brandweer, politie en andere gemeentelijke diensten te assisteren.
Naast chauffeurs zijn bijrijders ook meer dan welkom. Solliciteren kan via: www.dierenbescherming.nl/vacatures.