Drie projecten gestart aan Kunstwerken (bruggen) in Gemeente Alkmaar

Let op: er zijn vandaag 3 projecten gestart aan Kunstwerken (bruggen) in Gemeente Alkmaar:

Betonrenovatie Emmabrug
Tot en met 9 juni vinden werkzaamheden plaats aan de Emmabrug. Dit is de brug over de singel gelegen tussen de Emmastraat en de Zilverstraat.

De brug is van beton en dit heeft onderhoud nodig. Voor de werkzaamheden is het nodig om de belasting van de brug af te halen. Daarom wordt de brug tijdelijk één richtingsverkeer voor auto’s. Voet/ fietsgangers en de hulpdiensten kunnen in beide richtingen gebruik blijven maken van de brug. Een omleiding wordt ter plaatse aangegeven.

Vervangen Brug 103
Tot en met 26 mei vinden werkzaamheden plaats aan de brug gelegen tussen de Jan van Scorelkade en de Nicolaas Beetskade.

Bij de werkzaamheden wordt de brug vervangen en is deze niet toegankelijk voor verkeer. Er is ter plaatse een omleiding ingesteld.

Vervangen dek Turfmarktbrug
Tot en met 18 april vinden werkzaamheden plaats aan de Turfmarktbrug.

De Turfmarktbrug is een basculebrug voor alle verkeer, gelegen in de Voormeer in Alkmaar. De brug biedt toegang voor recreatievaart vanaf het Noordhollandsch Kanaal tot de Turfhaven. De brug wordt op afstand bediend vanaf de centrale bedienpost.

Het stalen brugdek wordt vervangen voor een nieuw composiet brugdek. Bij de werkzaamheden wordt de brug vervangen en is tijdelijk niet toegankelijk voor verkeer. Er is een omleiding ingesteld.