Alkmaar · 12 juni 2024

DURF Tochtwaard winnaar HackShield Klassencompetitie

DURF Tochtwaard winnaar HackShield Klassencompetitie

Vrijdag 7 juni zijn de Cyber Agents van groep 8 van basisschool DURF Tochtwaard gehuldigd door Onderwijswethouder Jasper Nieuwenhuizen. Zij waren de winnaar van de spannende HackShield Klassencompetitie. De wethouder speelde eerst nog een quiz met de winnende klas en reikte daarna een certificaat en speciaal speldje uit aan de winnende klas.

Kinderen  van groep 8 van basisschool DURF Tochtwaard met hun certificaat van HackShield. Wethouder Onderwijs Jasper Nieuwenhuizen en een jeugdagent hebben zojuist de certificaten uitgereikt aan de winnende klas.

De winnende klas van de HackShield klassencompetitie met hun certificaat, uitgereikt door wethouder Onderwijs Jasper Nieuwenhuizen (Foto: Aangeleverd)

Kinderburgemeester én Cyber Agent Malaika riep eind mei alle kinderen in Alkmaar op om HackShield te spelen. Met deze oproep startte ze ook de klassencompetitie tussen haar eigen klas (DURF Tochtwaard), DURF Amstelstraat, DURF Elgerweg en Het Kompas. Twee weken speelden deze klassen HackShield in de klas. De kinderen haalden daarbij   individueel zoveel mogelijk punten in het gratis online spel over cyberveiligheid. Door het spelen van HackShield speelde deze klas de meeste punten bij elkaar, met een voorsprong van meer dan 10.000 punten op de nummer 2.

Quiz

Na het spelen van een quiz om te checken of ze écht wel zoveel wisten over online veiligheid, huldigde wethouder Jasper Nieuwenhuizen de winnaars met een certificaat en een speciaal speldje. Alle Cyber Agents kregen een goodie bag met allemaal leuke gadgets. Ook was jeugdagent Myrthe Alberts aanwezig met een verrassing voor de winnende klas. De leerlingen mogen binnenkort bij de politie langskomen voor een rondleiding op het politiebureau.

Ook in uw klas?

Bent u leerkracht van groep 6, 7 of 8 en wilt u op school ook aandacht besteden aan HackShield? Er zijn diverse materialen en gratis gastlessen beschikbaar die u kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om tijdens een ouderavond of samen met andere docenten aandacht aan dit onderwerp te besteden. We bespreken graag samen met u wat u nodig heeft en wat er mogelijk is. Meedoen met de volgende klassencompetitie? Stuur voor meer informatie een mail naar de projectleider digitale weerbaarheid en cybercriminaliteit Romy van den Heerik via rvandenheerik@alkmaar.nl, dan neemt zij contact met u op.

Steeds meer slachtoffers

Cybercriminelen maken steeds meer slachtoffers. Ook in Alkmaar. Deze nieuwe Junior Cyber Agents weten alles over cyberveiligheid en zijn de helden van de toekomst. ‘Door HackShield te spelen ontdek je hoe je deze boeven kunt verslaan en help je jezelf en andere kinderen om Alkmaar online veilig te houden,’  aldus kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe.

Over HackShield

HackShield is een spannende online game om kinderen bewust te maken van de gevaren van het internet. Door het spelen van HackShield leren kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool van alles over cybercrime en cyberveiligheid. Zij ontdekken hoe je cybercriminelen te slim af bent en leren spelenderwijs alles over hacken, datalekken, phishing, geldezels en andere online gevaren. HackShield maakt van de kinderen een Cyber Agent, die al deze gevaren herkent én kan voorkomen. Zo kunnen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun ouders en opa’s en oma’s beschermen tegen online gevaar.

Speel ook HackShield

Cyber Agents kunnen Alkmaar cyberveiliger maken. Alle kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich gratis aanmelden via www.joinhackshield.com om Cyber Agent te worden. Ze kunnen dan ook hun ouders en opa’s en oma’s van alles leren over veilig internetten. Hoe meer Cyber Agents hoe beter!

error: Content is protected !!