Expositie 1% door fotograaf Rick Akkerman

Na een hele lange reis strijkt Thuisblijvers nog eenmaal neer voor de grote foto-expositie “1%” van fotograaf Rick Akkerman in de Grote Kerk. Een feest der herkenning waar meer dan 1000 Alkmaarse gezichten bij elkaar komen en de ontmoeting verder gaat.

Thuisblijvers is een sociaal maatschappelijk fotoproject van initiatiefnemer Rick Akkerman en Productiehuis Hollandse Luchten. Van 1 juli tot 27 september 2022 reed de Thuisblijvers-bus met mobiele fotostudio en huiskamer rond in de Gemeente Alkmaar. Rick portretteerden maar liefst 1% van de Alkmaarse bevolking en de drie verhalenvangers Lisa Templon, Elke de Graaff en Reineke Jonker verzamelden vele verhalen uit alle wijken. Thuisblijvers werkte aan saamhorigheid in de stad en stelde de inwoners van de Gemeente Alkmaar op een speelse manier aan je voor.

Iedereen is welkom, iedereen doet mee, dat is Thuisblijvers!
Dit project is tot stand gekomen door, Hollandse Luchten, Grote Kerk Alkmaar, TAQA Theater De Vest, Artiance, Victoriefonds, Gemeente Alkmaar, VSBfonds, Mondriaan Fonds, Cameraland, Brownies & Downies, Mooi op het Web, Gamma Alkmaar en Scholten Reclame Heerhugowaard.

De Expositie start op 13 april in de Grote Kerk Alkmaar. Klik hier voor meer info.