Feestelijke opening Allemaal in Stedelijk Museum Alkmaar

Feestelijke opening Allemaal in Stedelijk Museum Alkmaar

Met de onthulling van een metershoge muurschildering en een gratis openingsweekend op 6 en 7 juli wordt de tentoonstelling ‘Allemaal Alkmaar’ feestelijk ingeluid.

Stedelijk Museum Alkmaar verzamelt al bijna 150 jaar voorwerpen  die verbonden  zijn  met  de stad en regio Alkmaar. De collectie bestaat niet alleen uit schilderijen, tekeningen en sculpturen, maar ook uit zilver, glas en allerlei gebruiksvoorwerpen.

De  nieuwe tentoonstelling neemt de bezoeker mee door  de  stadscollectie van een historisch rijke stad en vertelt de eigenzinnige verhalen van toen en nu. Bewonder topstukken van bekende Hollandse meesters uit de 16de en 17de eeuw en ontdek de unieke verzameling zilverwerk. Ontmoet de  getalenteerde Maria Tesselschade  en de rijk geklede  schutters.

De geschiedenis wordt naar het hier en nu gehaald met werken en objecten die het verhaal vertellen van het beleg van  Alkmaar  en het Alkmaarse  slavernijverleden. 

Ontdekken staat centraal bij ‘Allemaal Alkmaar’. Speciaal voor jong en oud is er van alles te doen en te ontdekken in de tentoonstelling. Kinderen en ouders kunnen met creatieve en interactieve spellen aan de slag.

Foto: aangeleverd

error: Content is protected !!