Gevarieerd voorjaarsprogramma Regionaal Archief

ALKMAAR – Het Regionaal Archief in Alkmaar biedt dit voorjaar weer een gevarieerd en aantrekkelijk programma. Er zijn verschillende cursussen en workshops en in het kader van 450 jaar Alkmaar Ontzet gratis rondleidingen én een spannende speurtocht door het archief voor het hele gezin.

Het cursusprogramma geeft iedereen de kans kennis te maken met het archief of juist dieper in archiefonderzoek te duiken. Zo ontdekken deelnemers tijdens korte gratis introducties hoe het archief in elkaar zit. 

Voor wie de geschiedenis van zijn huis verder wil uitpluizen, of wil weten waar zijn voorouders hebben gewoond, is er de vijfdelige workshop huizenonderzoek. Wie oude handschriften wil leren lezen en begrijpen kan weer terecht bij de beginnerscursus oud schrift.

Nieuw dit jaar is de laagdrempelige gratis workshop fotoherkenning. Samen met de beeldconservator van het archief worden opmerkelijke foto’s uit de collectie bekeken en besproken.

Om te vieren dat het dit jaar 450 jaar geleden is dat Alkmaar een belegering door Spaanse troepen wist te weerstaan, biedt het Regionaal Archief gratis rondleidingen aan door de depots die gewoonlijk voor het publiek gesloten blijven. 

Voor gezinnen met kinderen tussen de 8 en 14 jaar is er de speciale puzzeltocht ‘Ontrafel de geheimen van het archief!’ In de depots van het archief gaan de jonge speurneuzen op zoek naar belangrijke documenten over het Beleg van Alkmaar.

Meer informatie: www.regionaalarchief.nl/cursussen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan per e-mail: info@archiefalkmaar.nl of telefonisch: 072-85 08 200. 

Foto: rondleidingen door de depots en een puzzeltocht voor jonge speurneuzen (aangeleverd)