He? “Wat doet die koe daar in het Victoriepark?”

Het is jou als Alkmaarder vast niet ontgaan. De grote stalen koe midden in het Victoriepark. Maak kennis met Ahimsa, de rustende koe.

Ahimsa is onderdeel van het Klimaatrecept, dat te zien is tijdens YES IN MY BACKYARD. Met het Klimaatrecept wordt publiek op leuke en ludieke wijze aan het denken gezet over voedsel en duurzaamheid.

AHIMSA, DE RUSTENDE KOE
‘Ahimsa’ is op reis door Nederland om de koe te eren en te bedanken voor haar overvloedig geven, al eeuwen lang. Tegelijkertijd verwijst ze naar Moeder Aarde.

Met het beeld van de koe willen Jantien Mook en maker Dirk-Jan Schrander open staan voor een nieuwe tijd, waarin een harmonieuze en liefdevolle manier van samenleven en samenwerken voorop staat, een symbiose tussen plant, dier, mens en aarde.

YES IN MY BACKYARD
Van 18 t/m 29 mei (Hemelvaart t/m Pinksteren) organiseren Karavaan en Podium Victorie de derde editie van het zomerse festival Yes In My Backyard. Het Victoriepark in Alkmaar wordt dit jaar wederom omgetoverd tot een prachtig festivalterrein, met tentjestheater, livemuziek, straattheater, foodtrucks & drinks

Kijk voor meer informatie en tickets op yesinmybackyard.nl

Foto: Jasper Brinkman