Internationale Vrouwendag in hartje Alkmaar succesvol verlopen

Afgelopen zondag werd er Internationale Vrouwendag gevierd aan de Laat in hartje Alkmaar bij Urban Nomads en Meetingspace Laatmakers.

De middag werd gehost door Els Schipper en geopend door diverse powervrouwen die zich de afgelopen jaren hebben verbonden aan WomanLink en zich inzetten voor genderemancipatie in regio Alkmaar en daarbuiten.

Bezoekers konden deelnemen aan diverse gratis workshops. Zo was er een workshop buikdansen, maar ook werd er gediscussieerd over vrouwelijk ondernemerschap en werd er gemediteerd. Biologische wijnwinkel WIJN sloot zich ook aan en gaf een workshop wijnproeven. Daarnaast was er een bruisende markt met muziek van Alkmaars Talent, vrouwelijke kunstenaars en verschillende stands van maatschappelijke organisaties zoals Amnesty Alkmaar, Safespace Alkmaar en Taalthuis.

Verder waren er verschillende vrouwelijke ondernemers die met bezoekers in gesprek gingen over hun eigen bedrijf en was ZijOnderneemt aanwezig als belangenorganisatie voor vrouwelijke ondernemerschap.

De organisatoren spreken van een succesvolle dag ‘We zijn enorm blij met de opkomst en horen alleen maar positieve verhalen, er zijn veel nieuwe verbindingen gelegd die hopelijk weer leiden tot nieuwe samenwerkingen.’