Alkmaar · 11 juli 2024

Klimpark met horeca en sportvoorzieningen in Geestmerambacht stap dichterbij

Klimpark met horeca en sportvoorzieningen in Geestmerambacht stap dichterbij

De komst van een klimpark met horeca en sportvoorzieningen in het recreatiegebied Geestmerambacht is weer een stap dichterbij na een fel debat binnen het algemeen bestuur van het recreatieschap. Woensdagochtend stemden de wethouders van Alkmaar en Dijk en Waard in met de visieschets voor het Ontvangstgebied Zomerdel Noord, waarin onder andere een klimpark, horecagelegenheden, en een multifunctioneel sportgebouw gepland zijn.

De discussie liep hoog op, vooral over de kosten van 447.210 euro en de mogelijke komst van padelbanen en vlonders, die conflicteren met de status van Natuur Netwerk Nederland. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen stelde uiteindelijk voor om alleen de voorbereidingskosten goed te keuren, met strikte controle op noodzakelijke uitgaven. Hierdoor kan Beachpark Geestmerambacht BV kavels in het gebied gaan uitgeven.

Daarnaast besloot de gemeenteraad van Dijk en Waard om het aantal grote evenementen in Geestmerambacht terug te brengen van vier naar drie per jaar, wat aanzienlijke financiële gevolgen kan hebben. De impact hiervan zal in een volgende vergadering worden besproken.

error: Content is protected !!