Kom je ook naar de Groenmarkt op Urkplein?

Na het winnen van de Green Cities Europe Award vergroent gemeente Alkmaar steeds verder. Vrijdag 21 april openen we met het Urkplein het grootste vergroeningsproject tot nu toe! Ben jij benieuwd hoe zo’n vergroeningsproject nou tot stand komt? Dan ben je van 13.00 tot 15.00 uur van harte welkom bij de Groenmarkt aan de Urkstraat, ingang Schoklandstraat.

Op de Groenmarkt staan partners die hebben meegewerkt aan de vergroening van het Urkplein. Zij vertellen je graag meer over het proces. Daarnaast worden er ook een aantal activiteiten georganiseerd, zoals:

Stadswerk072 zet samen met aanwezigen 100.000 regenwormen uit om het bodemleven te bevorderen; TFI past ter plaatse een groeiplaatsverbetering toe bij een aantal bomen;

-Flower Your Place brengt de laatste kruidenmatten aan rondom de plas;

-JUBholland plaatst het laatste insectenhotel en doet een quiz over bloembollen;

-Jan Gunneweg vult de insectenhotels.

-NK Tegelwippen; lever op de Groenmarkt je tegel(s) in!

Gemeente Alkmaar doet dit jaar mee aan het NK Tegelwippen! Verwijder zo veel mogelijk tuintegels en plant op de oude plek van de tuintegel groen terug. Lever je tegel(s) in tijdens de Groenmarkt en krijg er gratis een zakje bloemenzaadjes voor terug Vergeet niet om het aantal verwijderde tegels aan te melden bij de website van NK Tegelwippen! www.nk-tegelwippen.nl

Gemeente Alkmaar mag zich de meest inspirerende stad in Europa noemen voor het vergroenen van de leefomgeving. Alkmaar heeft in drie jaar tijd 30.000m² groen aan de stad toegevoegd, door veelal kleine pleinen te vergroenen en in te zetten op biodiversiteit. The Green Cities Europe is ook aanwezig bij de Groenmarkt. Bij hun stand is het mogelijk om nieuwe groenprojecten voor de verkiezing van 2023 aan te melden.