KunstCultuurWeekend Oudorp

Het jaarlijkse KunstCultuurWeekend Oudorp vindt dit jaar plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei.

Er wordt volop aandacht geschonken aan kunst, muziek en poëzie. Op diverse plekken waar de groene vlag van KunstCultuurWeekend wappert, staan de deuren wagenwijd open voor de bezoekers.  Er loopt een verbindende kunstroute door Oudorp. Met de fiets, lopend of per auto zijn de locaties goed te bereiken. “Er zijn heel veel interessante kunstenaars die hun werk tonen in Oudorp. Er is een grote verscheidenheid aan schilderijen, keramiek, sieraden, fotografie, mixed art, glas en hout, beelden. Te veel om alles apart te benoemen” .

Op verschillende locaties zijn er exposities en optredens; een levendige mix van kunst en podiumkunst. Op bijzondere plekken zoals De Letterbak, Koel310, Vrij zijn Theater, Wijkcentrum De Oever. En ook dit jaar zetten lokale kunstenaars de deur van hun atelier open. De kunstroute is op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur te bezoeken.

Dit jaar wordt ook het podium geboden aan een aantal jonge getalenteerde musici. De verschillende festivals beginnen om 13 uur en eindigen om 17 uur. Zie programma overzicht op de website.

Er is een KCW Muziekfestival op zaterdag en een KCW Festival Classique op zondag. Niet te missen is het KCW Bigbandfestival op zaterdagmiddag.

Nieuw deze editie is KCW Poëzie- en Kunstmiddag op zondagmiddag, waarbij poëzie (voordrachten van dichters) wordt afgewisseld met singer-songwriters.

Op vrijdagavond 19 mei wordt de start van het evenement gegeven door Angela Groothuizen. Zij zal om 20 uur de officiële opening voor haar rekening nemen. Zaal open om 19 uur. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar en zijn te bestellen op:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/KCWOUDORP

Alle andere onderdelen van het evenement zijn gratis te bezoeken, maar wie KCW een warm hart toedraagt, kan zich via de website aanmelden als “Vriend van KCW”.

Vriend van KCW worden kan al voor 10,00 euro per jaar.

Alle informatie is terug te vinden op www.kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp en Facebook.