Lezing over Schelphoek. ‘Waar cultuurhistorie alsnog Victorie behaalde’

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de herontwikkeling van de wijk Schelphoek van start is gegaan. Enkele jaren geleden is het laatste deelproject van deze nieuwbouwwijk in de binnenstad opgeleverd. Wat kunnen we nog terugzien van het oude haven- en bedrijvenkwartier?

Henk de Visser, adviseur erfgoed en ruimte, was indertijd bij de herontwikkeling van dit deel van de binnenstad betrokken. In zijn lezing gaat hij in op de discussies die zijn gevoerd om cultuurhistorische elementen terug te laten komen in de opzet en het karakter van de bebouwing van de nieuwbouwwijk.

Algemene info

De lezing wordt dinsdagavond 7 maart gegeven in het gebouw De Sociëteit aan het Varnebroek 31 te Alkmaar. De aanvang is 20.00 uur. Voor leden van de HVA is de toegang gratis. Niet-leden kunnen op de avond van de lezing – voor zover er ruimte is – bij de ingang van de Sociëteit voor € 5,- een kaartje kopen.

Komt u met de fiets naar de lezing? Stal uw fiets dan in de fietsenstalling van De Sociëteit (bereikbaar via hek in de Metiusstraat).