Lokale bluesheld Bert Claasen viert veertig jaar muzikantenbestaan

Leadgitarist Bert Claasen is een bekendheid in de vaderlandse blues-scene. Zo speelde hij onder andere in de Oscar Benton Bluesband en werkte samen met Michael de Jong, The Alcmar Blues Express, Mr. Baker Blues Band, Kaz Lux, Tineke Schoenmaker, Guus en Johnny Laporte en talloze andere formaties.

Claasen viert zondag 16 april zijn 40-jarig muzikantenbestaan met het album ‘Hotel Albert’, ontstaan in coronatijd. Het bevat een verzameling van live favorieten die hij samen met andere muzikanten tijdens zijn carrière heeft gespeeld, maar nooit heeft vastgelegd. Van ‘Baby Please Come Home’ tot ‘Don’t Be A Hero’ en ‘Lonely Avenue’.

Op het podium staan alle muzikanten die hebben meegewerkt aan ‘Hotel Albert’: zangers Bonne Zigtema en Theo Dronkert, Paul Bruin (drums), Daniel van Amersfoort (bas), Frank Dekker (keyboards) en Aart Martin (gitaar). Het album is een streekproduct: het is opgenomen bij Het Gemengd Bedrijf (Limmen) en The Syndicate Of Melodies (Broek op Langedijk).

Het middagconcert van Bert Claasen & Co begin om 16:00 in de kleine zaal van Podium Victorie. Voor meer informatie over het optreden kun je terecht op www.podiumvictorie.nl